Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Reizen

Wandelen rond de mooiste meren van Amerika

Bij de Verenigde Staten denk je misschien aan de beroemde Grand Canyon. Maar Amerika kent nog veel andere nationale parken waar je prachtige wandeltochten kunt maken, bijvoorbeeld in de Great Lakes regio.

Meer in Amerika

De Grote Meren (Great Lakes)

De Grote Meren, of de Great Lakes, bevinden zich op de grens van Canada en de Verenigde Staten. Het zijn vijf zoetwatermeren in Noord-Amerika die samen een van de grootste zoetwatervoorraden ter wereld vormen. De vijf meren zijn Lake Superior, Lake Michigan, Lake Huron, Lake Erie en Lake Ontario. Lake Michigan ligt geheel in de Verenigde Staten. De meren zijn enorm; in Amerika alleen al beslaan ze delen van maar liefst 8 staten, waaronder New York, Pennsylvania, Ohia, Minnesota, Wisconsin, Michigan, Indiana en Illinois.

Wandelen rond de Great Lakes
Van de majestueuze zandduinen van Lake Michigan tot de rotsachtige kliffen van Lake Superior, de Great Lakes zijn rijk aan verborgen juweeltjes voor wie op zoek is naar een uitdagende, mooie wandeltocht. Lake Michigan’s Sleeping Bear Dunes biedt onverschrokken wandelaars 160 kilometer aan wandelpaden, elk met zijn eigen speciale schoonheid en uitdagingen, zoals het beklimmen van duinen van meer dan 60 meter hoog. Sommige paden kijken uit over meren, heuvels en duinen, terwijl andere paden je door velden vol met bloemen leiden. Wie het vasteland wil verlaten, kan een veerboot nemen naar de Manitou eilanden voor nog meer wandelpaden.

Meer dan 67 kilometer lang, met 145 kilometer aan paden, is de Pictured Rocks National Lakeshore al decennia lang een mekka voor wandelaars. Afgezien van de torenhoge zandstenen kliffen, is er Twelvemile Beach, een stuk ongerept strand voor prachtige avondwandelingen.

Gelegen in het hart van een World Biosphere Reserve maken duizenden bezoekers een uitstapje naar Canada’s Bruce Peninsula om de massieve, ruige kliffen, duizend jaar oude cederbomen en het kristalheldere water van de Georgian Bay te bewonderen. Wandelaars kunnen de grotten verkennen die verborgen liggen tussen de oevers, genieten van het uitzicht over Lake Huron vanaf de rotskliffen (of er een klifduik van maken) en zichzelf uitdagen op de ruige wandelpaden.

Isle Royale, uitgeroepen tot een van de 10 mooiste wandelingen in de Verenigde Staten, het grootste eiland van Lake Superior, is misschien niet zo bekend als sommige andere wandelroutes langs de Great Lakes. Wandelaars kunnen dagen doorbrengen met het verkennen van Isle Royale’s Greenstone Ridge Trail, een hoge bergkam in het midden van het eiland die van de ene kant naar de andere loopt. Vanaf hier kunnen wandelaars over de rotsachtige kustlijn uitkijken over het glinsterende water van Lake Michigan en de 400 kleinere omringende eilanden. Omdat het een van de minder bekende nationale parken is, zul je de paden van Isle Royale bijna helemaal voor jezelf hebben.

Waterval

Verplichte reistoestemming

Iedereen die een reis wil maken naar de Verenigde Staten, heeft daarvoor een visum of een ESTA nodig. Het ESTA is een reistoestemming waarmee je naar Amerika mag vliegen zonder visum. De reistoestemming kan worden gebruikt voor toeristische reizen, zakenreizen en voor het maken van een overstap in de Verenigde Staten van Amerika, en is dus ook geschikt voor vakanties. Als je aan alle voorwaarden voldoet, kun je het ESTA Amerika eenvoudig online aanvragen. De reistoestemming is daardoor gemakkelijk, sneller en goedkoper aan te vragen dan een visum voor Amerika. Het ESTA is twee jaar geldig en gedurende deze periode mag je een onbeperkt aantal keer naar Amerika reizen. Het is dus mogelijk de reistoestemming nu alvast aan te vragen voor een toekomstige reis. Elk verblijf met een ESTA mag maximaal 90 dagen duren, wat meer dan genoeg is om verschillende wandelroutes in Amerika te ontdekken.

Stuk land aan het water