Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Uitrusting

Verrassende outdoorkleding gemaakt van oesterschelpen

Parels worden als sieraden gedragen. Maar wist jij dat je de oesterschelp ook kunt dragen? Het kledingmerk Royal Robbins gebruikt een unieke en innovatieve OysterYarn™ vezel voor hun Westland-collectie. Laat je verrassen door de aangename zachtheid.

Drie wandelaars die de weg zoeken met een kaart.
Westlands Relaxed Pullover van Royal Robbins.

In samenwerking met Royal Robbins

Royal Robbins staat bekend om het ontwikkelen en produceren van duurzame kleding, die geschikt is voor zowel outdoor als alledaagse activiteiten. Voor Royal Robbins is het duidelijk dat natuur en avontuur goed zijn voor onze geest en dat hoogwaardige, duurzame en veelzijdige producten daaraan bijdragen. De uitbreiding van de collectie met het gebruik van OysterYarn™ is dan ook een logisch gevolg.

Upcycling

Deze Recycled Polyester is een vezel, die gemaakt is van PET-flessen en oesterschelpen. Beide zijn afvalproducten uit onze consumptiemaatschappij. Deels komen ze uit inleveringsprogramma’s, maar er worden ook zwerfflessen gebruikt die op stranden gevonden worden. Van het PET-plastic kan een polyestergaren worden gemaakt en zo krijgt dit afvalproduct een tweede leven.
De oesterschelpen die voor OysterYarn™ worden gebruikt komen van oesterkwekerijen in Taiwan, die oesters kweken voor de horeca. Jaarlijks worden 160.000 oesterschelpen weggegooid. Na verhitting van de schelpen worden ze verpulverd en aan het polyestergaren toegevoegd.
Deze unieke mix van geupcyclede materialen levert een vezel op die zich prima leent voor active wear: het voelt zo zacht aan als wol, maar jeukt niet.

Vrouw in merino-wol trui.
Westlands Fairisle Crew van Royal Robbins.

Nieuw en duurzaam

Royal Robbins gebruikt OysterYarn™ samen met merinowol in haar Westlands collectie. Deze gebreide mix levert veel langdurige prestatievoordelen op. Zo zijn de truien door toevoeging van merinowol geurbestendig en bieden ze een comfortabele isolatie en temperatuurregulatie. Deze producten blijven daardoor langer fris en hoeven minder vaak gewassen te worden. Niet alleen beter voor het milieu, maar het verlengt ook de levensduur van je kledingstuk.

Twee vrouwen in kleding van Royal Robbins.
Westlands Relaxed Pullover van Royal Robbins.
Royal Robbins staat voor avontuur
Westlands Plaid van Royal Robbins.
Westlands Plaid van Royal Robbins.

Tips voor heren

Worden er frissere dragen aangekondigd? Dan heeft de Westlands collectie ook voor heren wat te bieden. Deze Westlands Plaid longsleeve houdt je warm en de stof is ademend en kreukvrij (adviesprijs € 99,95). De Westlands Crew is een warme, zachte trui die zich perfect leent voor een weekendje eropuit in de frisse buitenlucht (adviesprijs € 149,95).

Westlands Chunky Mock Neck van Royal Robbins.
Westlands Chunky Mock Neck van Royal Robbins.

Tips voor dames

De Westlands collectie is er voor dames met heerlijke warme wintertruien en soepele pullovers. Met de traditionele Fair Isle print van de Westlands Relaxed Pullover en de Fairisle Crew waan je je in het hoge noorden en ben je klaar voor een frisse wandeling of een avondje bij het kampvuur. De truien zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren (adviesprijs € 99,95). Ook in de Westlands Chunky Mock Neck kun je warmpjes op pad. Bekijk meteen de verschillende kleuren (adviesprijs € 119,95).

Bekijk de Royal Robbins verkooppunten