Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Uitrusting

Doe een gratis loopscan als je wandelschoenen gaat kopen

Wat de juiste wandelschoen is, is per wandelaar verschillend. Om te weten welke schoen bij jouw voeten past, is een loopscan een ideaal hulpmiddel. Op deze pagina vertellen we je samen met Buchrnhornen meer over de loopscan.

Man en vrouw wandelen op berg

Wandel.nl in samenwerking met Buchrnhornen

In je leven wandel je ongeveer vijf keer de aarde rond. Dat vraagt aardig wat van je lichaam. Het is daarom belangrijk om goed en gemakkelijk te kunnen bewegen. Of je geregeld wandelt of een beginnend wandelaar bent, het is belangrijk om je lichaam de ondersteuning te geven die benodigd is. Maar wat heeft je lichaam daarvoor nodig? Dit kom je te weten met behulp van een loopscan!

Bij Buchrnhornen kun je een afspraak maken voor een gratis loopscan. Hierbij wordt een uitgebreide voet- en bewegingsanalyse gemaakt. Geen enkele voet is namelijk hetzelfde. Een loopscan begint altijd met een gesprek over jouw voeten, je lopen en eventuele klacht(en). Daarna volgt een onderzoek waarbij er wordt gekeken naar jouw lichaamshouding, spierkracht en de bewegelijkheid van je gewrichten. Ook zal er worden gekeken naar de schoenen die je draagt, denk hierbij aan de slijtage van de zool.

Een loopscan bestaat daarnaast uit een videoanalyse en drukmeting. Na afloop worden de bevindingen met je doorgenomen. De resultaten geven inzicht in jouw bewegingspatroon en bepalen welke wandelschoenen het beste bij je voet passen.

Meet apparatuur voor aanpassingen wandelschoen

Aanpassingen aan de wandelschoen

Met behulp van een loopscan kom je erachter of er wellicht meer noodzakelijk is om prettig te kunnen wandelen, zoals steunzolen of een aanpassing aan de schoen. Bij Buchrnhornen kunnen de wandelschoenen in de werkplaats ter plekke worden opgerekt om ruimte te creëren en daarmee drukpunten te voorkomen. Daarnaast kunnen er aanpassingen worden gedaan aan de binnenzijde van de schoen wanneer de voetvorm of voetstand daarom vraagt. Hierdoor wordt het draagcomfort en de functionaliteit verhoogd.

Wandelspecialisten van Buchrnhornen

Als je voetproblemen hebt, kan het soms lastig zijn om een geschikte wandelschoen te vinden. Het team van Buchrnhornen bestaat uit ervaren specialisten. Naast de eerdergenoemde analyse wordt de lengte- en breedtemaat van je voeten gemeten en wordt de benodigde hoogte van de wandelschoenen bepaald. Jouw doel, activiteiten, mate van demping, benodigde stabiliteit en eventuele klachten en blessures bepalen de keuze van de juiste wandelschoenen. Heb je net dat beetje extra aandacht nodig vanwege pijnklachten of een situatie die meer vraagt dan alleen wandelschoenen? Graag helpen wij je met het multidisciplinaire team van Buchrnhornen verder op weg!

Wil je graag een afspraak voor een loopscan inplannen? Klik dan op onderstaande button!

Maak een afspraak bij Buchrnhornen