Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Uitrusting

Cadeautips voor vaders die van wandelen houden

Op zondag 16 juni is het Vaderdag, maar wat geef je nou aan een vader die het liefst de hele dag op pad gaat en die alles al heeft? Vergeet die geijkte sokken en laat je inspireren door onze cadeautips!

Afbeelding vader en zoon
Afbeelding vogelaar
Foto's: © Shutterstock

Voor de vogelaar

Houdt jouw vader van wandelen en vogels kijken? Dan kan hij natuurlijk niet zonder een goede verrekijker. Verrekijkers zijn er in vele soorten, maten en prijsklassen. De Vogelbescherming kan jou adviseren bij de beste aanschaf. En schaf je een verrekijker aan via de Vogelbescherming? Dan help je dit goede doel ook meteen een handje!

Navigatie

Nooit meer verdwalen en de route van A naar B nauwkeurig kunnen aflezen op een beeldscherm? Een goed GPS-toestel is onmisbaar voor de wandelaar die graag nieuwe paden ontdekt en bijvoorbeeld de bergen intrekt. Deze toestellen zijn robuust, bieden alle basisfuncties en de batterijen hebben een lange levensduur.

Afbeelding van wandelaars met GPS

Lidmaatschap KWbN met Wandel.nl magazine

Al ruim 60.000 wandelaars gingen je voor en werden lid van de Koninklijke Wandelbond Nederland (KWbN). Kies het lidmaatschap dat bij je vader past en ontvang het Magazine Wandel.nl, korting op deelname aan wandeltochten en vele andere ledenvoordelen. Met het lidmaatschap maak je het bovendien mogelijk dat wij de belangen van wandelaars in Nederland kunnen behartigen, wandelclubs kunnen ondersteunen bij de organisatie van mooie wandeltochten en wandeltrainers professioneel op kunnen leiden. Meer informatie vind je hier.

Steun de natuur

Heb jij een vader die echt alles al heeft, maar gek is op de natuur? Wat denk je van een lidmaatschap van een organisatie die zich inzet voor natuurbescherming, of ga eens samen een dagje mee als vrijwilliger? Naast dat je helpt met natuurbescherming en belangenbehartiging voor de natuur, krijg je, of beter gezegd: je vader, er nog wat voor terug ook: kortingen op excursies en activiteiten, korting op aankopen in de (web)shop, of geregeld een magazine in de bus.

Kijk eens op de site van bijvoorbeeld deze organisaties:
Natuurmonumenten
Staatsbosbeheer
IVN Natuureducatie
Vogelbescherming
LandschappenNL

Afbeelding wandelaars die bier drinken.

Bierwandelingen

Voor vaders die van een biertje houden, is een wandeling met afsluitend een mooie trappist, of verfrissende weizen een fijne manier om de dag samen te besteden, te genieten en herinneringen te maken. Nu kun je bijna overal waar je kunt wandelen wel op een terrasje neerploffen, maar wil je een echte bierwandeling maken? Dan biedt dit boek van de ANWB vol met bierwandelingen heel veel inspiratie!

Geen geijkte sokken

Weg met de standaard wandelsokken als vaderdagcadeau! Met deze sokken kan je vader zijn liefde voor wandelen en trekking letterlijk aan de voeten dragen. De bergprint op deze sokken spreekt natuurlijk voor zich. Maar de sokken geven ook nog eens een lichte compressie, wat de bloedsomloop stimuleert. Door het gebruik van merino- en alpacawol blijven de voeten droog, wat nare geurtjes, blaren en schuurplekken voorkomt.

De natuur in

Gun je vader zijn momentje in de natuur. Dat kan op verschillende manieren! Of hij nu een vogelaar is of zijn bushcraftskills wil bijschaven: voor iedere vader zijn er wandelingen of (meerdaagse) excursies te bedenken! Wij zetten een paar ideeën voor je op een rijtje:

Afbeelding van iemand die in de natuur zit