Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

5x Heerlijk wijnwandelen

Op zondag 12 mei is het Moederdag. De perfecte gelegenheid om je moeder, oma, bonusmoeder of jezelf eens te verwennen en in het zonnetje te zetten. Voor alle moeders die gek zijn op wijn zet Wandel.nl de leukste wijnwandelingen voor je op een rijtje. Start de dag met een heerlijke wandeling, bezoek een wijngaard, ga picknicken, sluit de wandeling af met een high wine en heb je iets te veel wijn op? Blijf dan slapen in de wijngaard.

Afbeelding wijngaard

WijnWandeling Bentelo

Een rondwandeling, die start en eindigt bij wijngaard Het Hof van Twente. Mooier kan het bijna niet. Want als je gedurende het wandelen al een blik hebt kunnen werpen op de wijngaarden, smaakt het glaasje wijn na afloop in de serre of op het terras nog lekkerder. Tijdens de wandeling passeer je meerdere gaarden van het Hof van Twente, het sluizencomplex van Delden in het Twentekanaal en het fraaie landgoed Twickel.

Routetip: WijnWandeling Bentelo, 15 kilometer

Bekijk de route

Wijnwandeling Maastricht

Tijdens deze 11 kilometer lange wandeling doe je maar liefst drie wijngaarden aan. De wandeling start bij het oudste wijnbedrijf van Nederland, de Apostelhoeve. Vervolgens meander je langs de Jeker het oude centrum van Maastricht in. Via de glooiende heuvels van de Sint Pietersberg wandel je vervolgens door de wijngaarden van Slavante en Nekum. Neem de tijd voor deze wandeling, want een bezoek aan een wijngaard is niet compleet zonder rondleiding en proeverij.

Routetip: Wijnwandeling Maastricht, 11 kilometer

Bekijk de route
Afbeelding wijngaard
Afbeelding wijnwandelen

Klompenpadwandeling door de wijngaard

Het klompenpad Errekomsepad voert je door het mooie buitengebied van de dorpjes Buren en Erichem in de Betuwe. Je wandelt door weilanden, langs sloten en… door de wijngaard van het Betuws Wijndomein. Combineer je klompenpadwandeling met een wijnproeverij of een rondleiding door de wijngaard. Op de sfeervolle veranda met open haard is het prima vertoeven met een glaasje wijn en een heerlijke streeklunch.

Routetip: Errekomsepad, 14 kilometer

Bekijk de route

Picknicken in de wijngaard

Een wandeling leent zich uitstekend voor een picknick. Neem een rugzak mee met een kleedje, hapjes en drankjes en plof neer op een mooie plek in de vrije natuur. Geen zin om zelf je spullen mee te sjouwen of heb je zin in een verrassing? Kies dan voor een picknick of high wine in de wijngaard!

  • Picknick in de wijngaard bij het Betuws Wijndomein. Meer informatie
  • High wine bij Wijndomein De Koen in Zuid-Scharwoude. Meer informatie
  • Picknick in Wijngaard Slavante in Maastricht of bij slecht weer in een mergelgrot. Meer informatie
  • Zoek, met je mand vol lekkers (uiteraard met een fles wijn) een plekje in wijngaard De Amsteltuin in Amstelveen. Meer informatie
  • Ook in Wageningen zoek je je eigen plekje in de wijngaard met je goed gevulde picknickmand. Meer informatie
Afbeelding picknick

Culinaire (stads)wandeling

Wandelen en van het leven genieten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het is dus niet zo vreemd dat de culinaire wandelingen als paddenstoelen uit de grond schieten. In veel steden in Nederland kun je een leuke wandeling combineren met een meergangendiner bij verschillende restaurants, waar je tijdens je wandeling langs komt. Of je eindigt de wandeling gezellig met een high wine op een terrasje.

Ideeën:

Overnachten in een wijngaard

Wandelen en wijnen combineren is een fijne manier om van het bourgondische leven te genieten en Moederdag te vieren. Maar daarna in de auto stappen is geen slim idee. Waarom blijf je niet overnachten in de wijngaard? Een greep uit de mogelijkheden:

Afbeelding wijnwandelen