Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Wandelen door het glooiende landschap van Zuid-Limburg

Wandelen in Zuid-Limburg gaat nooit vervelen! Op elke hoek staat je weer een nieuwe verrassing te wachten. Je vindt er glooiende heuvels met wijnranken, charmante vestingstadjes en het landschap is gevuld met kapelletjes, wegkruizen en vakwerkhuizen. Met Hemelvaart en Pinksteren op komst, vind je hier vast een wandeling naar jouw smaak!

Land Van Kalk - Fromberg

In samenwerking met Visit Zuid-Limburg

Of je nu graag even een momentje voor jezelf neemt of gezellig met vrienden op pad gaat: wandelen in Zuid-Limburg is voor iedereen. Visit Zuid-Limburg heeft bijna 400 wandelroutes voor je klaarstaan om het gebied te ontdekken. Keuzestress? We lichten hieronder drie verrassende routes voor je uit.

Krijtwandeling Valkenburg aan de Geul

Maak tijdens de drie lussen van deze wandeling rondom Valkenburg kennis met een nieuwe wereld, die eigenlijk miljoenen jaren oud is: een wereld van kalk. Onderweg door de heuvels, in mergelstadje Valkenburg en in het Geuldal, ontdek je alles over de goudgele kalksteen en wandel je langs groeves, imposante kastelen opgetrokken uit mergel en het centrum van Valkenburg. Het unieke krijtlandschap zit vol bijzondere verhalen. Verhalen over mergelwinning, blokbrekers, kastelen, bodemschatten en groeves.

Lees meer over de wandelroute
Lus 3: Goudgele kerken en kastelen
Groeve 'T Rooth
Groeve 'T Rooth

Rondje Bemelen

Ontdek tijdens deze wandeling door Bemelen en langs de rand van Maastricht hoe natuur, cultuur en bezinning samenkomen. Je wandelt langs spectaculaire uitzichten rondom de Bemelerberg, de Mariagrot en je kunt proeven van de lokale gastronomie. Ben je toe aan een wandeling om even tot rust te komen? Dan biedt deze wandelroute iets extra’s voor jou! Deze route is namelijk ook een van de 11 camini’s. Tijdens deze camini maak je kennis met pelgrimeren en denk je na over de betekenis van arm en rijk.

Lees meer over de wandelroute

Wijnroute Ubachsberg

Wijnstokken groeien uitzonderlijk goed op de Zuid-Limburgse bodem. Zuid-Limburg heeft een rijke wijnbouwtraditie die teruggaat tot de Romeinse tijd. Deze wijnroute rondom Ubachsberg is één van de 8 wijnroutes die je langs de Zuid-Limburgse wijngaarden voeren. Deze adembenemende route gaat dwars door het Land van Kalk waar de wijnstokken groeien op de rijke bodem van Kunradersteen. Natuurlijk is er tijdens en na afloop van de wandeling de mogelijkheid om de wijnen te proeven!

Lees meer over de wandelroute
Wijngoed Fromberg
Wijngoed Fromberg

Tips langs de route

Of je nu één van bovenstaande routes gaat wandelen of met een andere (gratis) route op ontdekkingstocht gaat in Zuid-Limburg, Visit Zuid-Limburg helpt je op weg met de leukste routes en beste tips voor onderweg!

Je kiest eenvoudig jouw route met de uitgebreide zoekfuncties. Eenmaal op de routepagina vind je een overzicht van de lekkerste eet- en drinkplekjes, de leukste attracties en bijzonderste bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt. En je kunt ook nog eens met één klik live navigeren.

Kies jouw route

Overnachten op droomplekjes

Wakker worden van de fluitende vogels… Je trekt de gordijnen open en ziet de zon het glooiende heuvellandschap verwarmen. Of je nu slaapt in een knus hotel, bijzondere B&B, op een unieke kampeerplek of in een vakantiehuis met adembenemend uitzicht, overal ervaar je de Zuid-Limburgse gastvrijheid.

Ontdek alle droomplekjes om te overnachten
De Heerlijkheid Vijlen
De Heerlijkheid Vijlen