Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Rondje Bemelen

Gebied / Regio
Rondje Bemelen
Karakteristiek
Onverhard
Afstand
9.5km
Soort wandeling
Rondwandeling
  • Niet rolstoeltoegankelijk
  • Huisdieren toegestaan

Rondje Bemelen is een prachtige wandelroute van 9,5 kilometer door het glooiende landschap van Zuid-Limburg. De route voert langs historische bezienswaardigheden, mooie plekjes in de natuur en biedt schitterende uitzichten over de omringende heuvels en velden.

Startpunt
Naam
Gemeenschapshuis Bemelen
Straat
Bosweg 2
Postcode
6268 NH
Plaats
Bemelen
Heerdeberg
Heerdeberg

Kenmerken

  • Rondwandeling
  • Gemarkeerd (roze paaltjes)

De route in het kort

Al wandelend van Bemelen door de glooiende heuvels van Zuid-Limburg - langs de rand van Maastricht - maak je kennis met een rijk landschap. Cultuur, natuur, erfgoed, gastronomie, sport en panoramische uitzichten wisselen elkaar af. Je passeert oude gebouwen en prachtige stukken natuur zoals het Bemelerbos, het Plateau van Margraten en het Gerendal met bijzondere bloemen en planten. Langs de route geniet je op meerdere locaties van de Zuid-Limburgse gastvrijheid en een verdiende kop koffie met vlaai.

Groeve 'T Rooth
Groeve 'T Rooth
Laurentiuskerk
Laurentiuskerk

Camini: Route van de Rijkdom

Deze wandeling is één van de 11 camini’s; korte pelgrimswandelingen die elk gekoppeld zijn aan een levensles. Dit is de Route van de Rijkdom waarbij opdrachten je uitnodigen om na te denken over wat armoede en rijkdom voor jou betekenen. Waarom de Route van de Rijkdom? Je passeert het (deels) uit mergel opgetrokken Laurentiuskerkje, dat gewijd was aan de Heilige Laurentius, beschermer van de armen.

Bemelerberg

In Bemelen komen natuur en bezinning samen. Onderweg ontdek je de Mariagrot, de spirituele stiltetuin en de Laurentiuskerk, maar je komt ook langs de Bemelerberg. Het natuurgebied op en rondom de Bemelerberg is zó bijzonder dat het beschermd wordt door de Stichting Limburg Landschap. Er leven hier zeldzame vlinders, groeien wilde orchideeën en je geniet van spectaculaire uitzichten over bloemrijke graslanden en indrukwekkende mergelwanden.

Boomgaard Bemelerberg
Boomgaard Bemelerberg

Bekijk de route

Enthousiast geworden voer de route? Op de website van Visit Zuid-Limburg vind je meer informatie over de wandeling. Tevens kun je daar de route met één klik live navigeren op je mobiel of een GPX-bestand downloaden.

Bekijk de wandeling
Rondje Bemelerberg

Toe aan meer bezinning?

Ontdek de andere 11 camini’s voor een moment van bezinning en bewustwording. Al deze routes zijn gekoppeld aan een levensles met opdrachten en spreuken en allemaal leiden ze door de prachtige natuur van Zuid-Limburg. Haal de brochure ‘Bezin in Zuid-Limburg’ bij één van de Visit Zuid-Limburg Experiences of servicepunten en verzamel de stempels voor de 11 camini’s.

Help ons mee

Heb jij de route gelopen en kom je erachter dat de informatie op Wandel.nl niet klopt? Help ons en stuur een mailtje naar redactie@wandel.nl, dan passen wij het aan.