Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Wijnroute Ubachsberg

Gebied / Regio
Ubachsberg
Karakteristiek
Wijnwandeling
Afstand
12km
Soort wandeling
Rondwandeling
  • Niet rolstoeltoegankelijk
  • Huisdieren toegestaan

De Wijnroute Ubachsberg is een absolute aanrader voor liefhebbers van wijn en natuur die op zoek zijn naar een unieke wandelervaring. Onderweg passeer je historische kastelen, boerderijen en meerdere wijngaarden.

Startpunt
Naam
Herberg de Bernardushoeve
Straat
Mingersborg 20-22
Postcode
6367 JX
Plaats
Voerendaal
Wijngoed Fromberg
Wijngoed Fromberg

Kenmerken

  • Gemarkeerd (trosje druiven)
  • Te combineren met een wijnproeverij
  • Grotendeels onverhard

De route in het kort

Frankrijk is niet het enige land waar je door de heuvels kunt wandelen tussen de wijngaarden. Je kunt hiervoor gewoon in eigen land blijven! In Zuid-Limburg leer je namelijk alles over wijnen tijdens een ontspannende wandeling langs de wijngaarden, bijvoorbeeld rondom Ubachsberg. Deze wijnroute van 12 km voert je langs de wijngaarden van Wijngoed Fromberg, Domein de Vrakelberg, St. Martinus en Domaine Salamander. Daarnaast passeer je historische kastelen, boerderijen en andere bezienswaardigheden. Je wandelt over voornamelijk onverharde paden door de natuur. Volg het druifsysmbool langs de weg en laat je onderdompelen in de wereld van wijn en Kunradersteen.

Wijngoed Fromberg
Wijngoed Fromberg
Land Van Kalk
Land Van Kalk

Het Land van Kalk

De Route des Vins in Ubachsberg gaat door het Land van Kalk. Dit is het plateau van Kunradersteen dat loopt van Aken via Bocholtz tot Voerendaal. Het Land van Kalk is een prachtig natuurgebied waar je nog echte stilte kunt ervaren, terwijl je mijlenver kunt uitkijken over een adembenemend landschap. Kunradersteen is een rijke voedingsbodem voor wijngaarden en fruitbomen! Niet voor niets dus dat ze hier zo’n lekkere wijnen kunnen maken.

Wijn proeven

Tijdens of na de wandeling wil je natuurlijk ook even de oogst proeven! Je kunt heerlijke streekwijnen proeven bij Wijngoed Fromberg of bij het start- en eindpunt de Bernardushoeve. Wil je écht alles leren over de wijnen en hoe ze gemaakt worden? Boek dan een rondleiding bij een van de wijndomeinen.

Wijn proeven

Bekijk de route

Enthousiast geworden voer de route? Op de website van Visit Zuid-Limburg vind je meer informatie over de wandeling. Tevens kun je daar de route met één klik live navigeren op je mobiel of een GPX-bestand downloaden. Bij de Visit Zuid-Limburg Experiences haal je gratis de routebrochure met interessante wijnweetjes voor onderweg.

Bekijk de wandeling

Meer wijngaarden ontdekken?

Meer wijnroutes vind je o.a. rondom Eys-Wahlwiller, Noorbeek, Vijlen-Holset, Valkenburg en Sittard. Volg de druifjes langs de weg en passeer wijngaarden met verbluffende uitzichten en leuke wijnweetjes.

Bekijk alle wijnroutes
Wijngaard St. Martinus
Wijngaard St. Martinus

Help ons mee

Heb jij de route gelopen en kom je erachter dat de informatie op Wandel.nl niet klopt? Help ons en stuur een mailtje naar redactie@wandel.nl, dan passen wij het aan.