Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Wandelroute NP De Hoge Veluwe: Belevingsroute

Gebied / Regio
Hoge Veluwe
Karakteristiek
Verhard
Afstand
1km
Soort wandeling
Rondwandeling
  • Rolstoeltoegankelijk
  • Huisdieren toegestaan

De Belevingsroute in Nationaal Park de Hoge Veluwe is speciaal ontwikkeld door het Revalidatiefonds en het Fonds Verstandelijke Gehandicapten. Op de Belevingsroute wordt je uitgenodigd om niet alleen te wandelen, maar ook te voelen, ruiken, zien en te horen.

Startpunt
Naam
Bezoekerscentrum Museonder
Straat
Houtkampweg 9c
Postcode
6731 AV
Plaats
Otterlo
Wandelroute Nationaal Park De Hoge Veluwe Belevingsroute
Belevingsroute Hoge Veluwe. (Foto: © Thijs Tuynman, Pexels)

Belevingsroute Hoge Veluwe

De Belevingsroute op Nationaal Park de Hoge Veluwe is niet alleen voor mindervalide mensen, maar ook voor iedereen die een korte wandelroute wil maken over de Hoge Veluwe. De wandelroute neemt je mee over verharde paden, vanuit Bezoekerscentrum Museonder. De Belevingsroute is gemarkeerd met rode paaltjes.

Belevingsroute

Op de Belevingsroute speciaal voor mensen met een verstandelijke, lichamelijke en/of visuele beperking, wandel je onder andere langs een bomenhuis, vogelkooi, klankboom en zoemsteen. Al je zintuigen komen aan bod tijdens de Belevingsroute. Dit is bij uitstek een route dat het best omschreven kan worden als ‘kort maar krachtig’.

Wandelroute Nationaal Park De Hoge Veluwe Belevingsroute Verhard Pad
Verhard pad Hoge Veluwe. (Foto: © Daniel Pankoke, Getty Images)
Wandelroute Nationaal Park De Hoge Veluwe Belevingsroute Millelamel
Wildobservatieplaats Millelamel. (Foto: © Nationaal Park de Hoge Veluwe)

Wildobservatieplaats Millelamel

Tijdens wandelroute Belevingsroute op de Hoge Veluwe kom je langs wildobservatieplaats Millelamel. De wildobservatieplaats bestaat uit veel horizontale balken, dat is waar de naam ‘een miljoen lamellen’ vandaan komt voor deze wildobservatieplaats. Wildobservatieplaats Millelamel is goed bereikbaar voor mindervaliden.

Bezoekerscentrum Museonder

Stap in de fascinerende wereld van Bezoekerscentrum Museonder, gelegen in Nationaal Park de Hoge Veluwe. Hier ontdek je de diepe geheimen van de aarde, waaronder de trillingsintensiteit bij aardbevingen, een divers ondergronds dierenrijk en de bron van het zuiverste drinkwater. Verder zijn er unieke vondsten te bewonderen, zoals het wortelstelsel van een 135 jaar oude boom en de botten van prehistorische dieren.

Wandelroute Nationaal Park De Hoge Veluwe Belevingsroute Museonder
Bezoekerscentrum Museonder. (Foto: © VVV Arnhem - Nijmegen)

Bekijk de route

Wil je meer informatie over deze route en - of over dit gebied? Ga naar de website van Hoge Veluwe. Hier is het ook mogelijk om een routebeschrijving te downloaden. 

Download route

Help ons mee

Heb jij de route gelopen en kom je erachter dat de informatie op Wandel.nl niet klopt? Help ons en stuur een mailtje naar redactie@wandel.nl, dan passen wij het aan. 

Praktische informatie

  • De Belevingsroute is gemarkeerd met rode paaltjes
  • Vanaf Bezoekerscentrum Museonder is de Belevingsroute te bewandelen
  • Je kunt de route verlengen via het Landschappenpad
  • Om toegang te krijgen tot het Nationale Park De Hoge Veluwe moet je een entreebewijs kopen. Tickets zijn vooraf te bestellen via tickets.hogeveluwe.nl