Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Wandelroute NP De Hoge Veluwe: Landschappenpad

Gebied / Regio
Hoge Veluwe
Karakteristiek
Verhard
Afstand
4.1km
Soort wandeling
Rondwandeling
  • Rolstoeltoegankelijk
  • Huisdieren toegestaan

Wandelroute Het Landschappenpad door Nationaal Park de Hoge Veluwe is speciaal aangelegd voor het 75-jarige jubileum door het park. Je wandelt langs bezienswaardigheden zoals het Kröller Müller Museum, de Franse Berg, het Pampelse Zand en het Museonder.

Startpunt
Naam
Bezoekerscentrum Museonder
Straat
Houtkampweg 9c
Postcode
6731 AV
Plaats
Otterlo
Wandelroute Nationaal Park De Hoge Veluwe Landschappenpad
Wandelen op de Hoge Veluwe. (Foto: © Fokke Baarssen, Baarssen Images)

Wandelroute Landschappenpad, Nationaal Park de Hoge Veluwe

Wandelroute Het Landschappenpad start bij het bezoekerscentrum het Museonder. De wandelroute is met gele stippen gemarkeerd en is rolstoeltoegankelijk. Wandelroute Landschappenpad is onderweg ook te verkorten tot 3,2 kilometer. Je wandelt dan niet langs de President Steynbank en de Stenen Tafel. De route is ook te verlengen met 1,2 kilometer door de Belevingsroute te bewandelen. Wandelroute Belevingsroute gaat verder achter bezoekerscentrum Museonder.

Kröller Müller Museum, entree Beeldentuin

Wandelroute Landschappenpad gaat onder andere langs het Kröller Müller Museum. Je wandelt langs de entree van de Beeldentuin (€). De Beeldentuin van het Kröller Müller Museum is één van de grootste van Europa. De beeldentuin is het hele jaar open, tijdens de winter zijn een aantal kunstwerken in de tuin niet te zien. Tussen 1 april en 1 november zijn alle kunstwerken in de beeldentuin van het Kröller Müller Museum te bewonderen.

Wandelroute Nationaal Park De Hoge Veluwe Landschappenpad Kroller Muller Museum Beeldentuin
Beeldentuin Kröller Müller. (Foto: © Kröller Müller Museum, Instagram @krollermullermuseum)
Wandelroute Nationaal Park De Hoge Veluwe Landschappenpad Wildbaan
Wilde dieren op de wildbaanweg Hoge Veluwe. (Foto: © ysbrandcosijnfotografie, )

Pampelse Zand, Wildbaanweg

Tijdens wandelroute Landschappenpad kom je ook langs het Pampelse Zand en de Wildbaanweg. Vooral deze laatste staat bekend vanwege haar zeer goede zicht op edelherten en damherten. Op de Wildbaanweg in Nationaal Park de Hoge Veluwe vind je het hele jaar door groepen wandelaars en fotografen die een glimp willen opvangen van deze majestueuze dieren. Zie je een edelhert of damhert? Geniet van de ontmoeting, voer en aai de dieren niet en blijf altijd op minimaal 25 meter afstand.

Bezoekerscentrum Museonder Hoge Veluwe

Wandelroute Landschappenpad start en eindigt bij bezoekerscentrum Museonder. Bezoekerscentrum Museonder is een ondergronds museum, waar je letterlijk en figuurlijk een kijkje onder de grond kunt nemen. Je ziet er een compleet wortelstelsel van een 135 jaar oude boom, maar ook botten van dieren die al duizenden jaren zijn uitgestorven. Bezoekerscentrum Museonder brengt je een kijkje in het heden en het verleden.

Wandelroute Nationaal Park De Hoge Veluwe Landschappenpad Museonder
Collectie in het Museonder. (Foto: © VVV Arnhem - Nijmegen)

Bekijk de route

Wil je meer informatie over deze route en - of over dit gebied? Ga naar de website van de Hoge Veluwe. Hier is het ook mogelijk om een routebeschrijving te downloaden. 

Download route

Help ons mee

Heb jij de route gelopen en kom je erachter dat de informatie op Wandel.nl niet klopt? Help ons en stuur een mailtje naar redactie@wandel.nl, dan passen wij het aan. 

Praktische informatie

  • Wandelroute Het Landschappenpad (4,1) is gemarkeerd met een gele stip
  • Een wandelkaart is verkrijgbaar bij alle ingangen van Nationaal Park de Hoge Veluwe
  • Het Landschappenpad is te verkorten (tot 3,1 km) en te verlengen (5,3 km)
  • Het Landschappenpad start bij Bezoekerscentrum Museonder
  • Om toegang te krijgen tot het Nationale Park De Hoge Veluwe moet je een entreebewijs kopen. Tickets zijn vooraf te bestellen via tickets.hogeveluwe.nl