Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Wandelroute Ameland: Rondtocht vanuit Buren

Gebied / Regio
Ameland
Karakteristiek
Duinen
Afstand
17.9km
Soort wandeling
Rondwandeling
  • Niet rolstoeltoegankelijk
  • Huisdieren toegestaan

Oost-Ameland staat bekend om zijn betoverende Oerderduinen en ongerepte natuur. Voeg daar de uitgestrekte kustlijn aan toe, en je hebt een recept voor een prachtige route. Ga mee op ontdekkingstocht en laat je verrassen door de schoonheid van dit gebied.

Startpunt
Naam
Parkeerplaats Strandweg
Straat
Strandweg
Postcode
9164 KA
Plaats
Buren
Wandelroutes Ameland (5)
De uitgestrekte stranden van Ameland (Foto: © Smoes, Pixabay)

Zin in een stevige wandeluitdaging? Dan heeft Ameland een prachtige wandeltocht van 17,9 kilometer voor je in petto. Ameland, bekend om zijn ongerepte natuur en adembenemende landschappen, is een waar paradijs voor wandelaars. Tijdens deze route ervaar je het beste van twee werelden die het eiland te bieden heeft: de uitgestrekte kustlijn én het weidse duingebied. 

De uitgestrekte kustlijn van Ameland

De route begint op het uitgestrekte zandstrand aan het noorden van het eiland, waar het geluid van de golven en meeuwen je begeleiden. Wandel lekker op blote voeten of gewoon met de schoenen aan, de keus is aan jou. Geniet van de vrijheid en de ruimte die het strand te bieden heeft terwijl je je weg langs de kustlijn vervolgt.

Wandelroute 'T Oerd VVV Ameland
't Oerd Ameland (Foto: © VVV Ameland)

Natuurgebied ’t Oerd

Na enkele kilometers wandelen transformeert het landschap en betreedt je het natuurgebied ‘t Oerd, bekend om zijn Oerderduinen. Deze weelderige omgeving biedt een overvloed aan mogelijkheden om vogels te spotten en te genieten van de ongerepte schoonheid van de natuur. Laat je betoveren door de diverse flora en fauna die dit gebied te bieden heeft, terwijl je je weg vervolgt door de kronkelende paden.

Uitzichtplateau

Tegen het eind van de wandeling kom je langs een indrukwekkend uitzichtplateau, dat je beloont met weidse vergezichten over het prachtige landschap van Ameland. Neem even de tijd om te genieten van het panoramische uitzicht en laat de schoonheid van het eiland op je inwerken voordat je je weg vervolgt naar het eindpunt van deze rondtocht vanuit Buren.

Bekijk de route

Wil je meer informatie over de rondtocht vanuit Buren of dit prachtige natuurgebied? Bekijk de route op Komoot. Hier is het ook mogelijk om een routebeschrijving te downloaden.

Download route

Help ons mee

Heb jij de rondtocht vanuit Buren gelopen en kom je erachter dat de informatie op Wandel.nl niet klopt? Help ons en stuur een mailtje naar redactie@wandel.nl, dan passen wij het aan.

Praktische informatie

  • Sommige stukken van de wandeling kunnen vochtig zijn. Houd hier rekening mee bij het uitkiezen van je schoeisel.