Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Wandelen en genieten van de lammetjes op Texel

Mooie wandelingen maken, relaxen en genieten van de natuur. Wanneer je de boot naar Texel op stapt, begint de vakantiepret al. Slechts 20 minuten later zet je voet op Texelse wal. Genieten doe je in het voorjaar extra op het eiland door de aanwezigheid van de vele schapen en lammetjes in de wei!

Lammetjes bij de vuurtoren
Lammetjes bij de vuurtoren (foto: © Justin Sinner)

Schapeneiland Texel

Inderdaad, het klopt: Texel heeft ongeveer net zoveel schapen als inwoners! Van beide leven er een kleine 14.000 op het eiland. In het voorjaar komen daar ongeveer 22.000 lammetjes bij. Vooral de jonge lammetjes die voor het eerst naar buiten gaan, zijn geweldig om naar te kijken. Al dartelend en springend gaan ze het weiland door. Je snapt dat zowel voor toerist als bewoner het voorjaar een van de meest favoriete tijden van het jaar is!

Dat Texel een echt schapeneiland is, is ook te merken aan de vele activiteiten die worden georganiseerd. Wat denk je bijvoorbeeld van lammetjes knuffelen of een bezoek aan het Schapenmuseum? Ga voor de ultieme ontspanning en ervaar de verrassende werking van de Texelse schapenwol in een wolbad. Na een half uurtje gewikkeld in de Texelse wol ben je totaal ontspannen en voel je de weldaad en zachtheid van de wol. Op Texel noemen ze het ook wel ‘Wellness op sien Tessels’. Benieuwd wat er nog meer te doen is? Neem dan eens een kijkje op de website van VVV Texel.

Lammetjes bij het hek
Lammetjes bij het hek (foto: © Leonie Hoever)
Tussen glooiende landschappen, tuunwallen en de typisch Texelse schapenboeten zijn het hele jaar door veel schapen te zien
Een Schapenboet in natuurgebied de Hoge Berg
Een Schapenboet in natuurgebied de Hoge Berg (foto: © Tessa Jol)

Wandel langs de schapen en lammetjes

Texel kent vele mooie wandelroutes, maar de route over De Hoge Berg is misschien wel de mooiste. Zeker in het voorjaar. Tussen glooiende landschappen, tuunwallen en de typisch Texelse schapenboeten zijn het hele jaar door veel schapen te zien. In deze periode samen met hun lammeren. Het boerenland, de natuur en een rijke geschiedenis komen hier samen. Wandel over de kronkelende paadjes en geniet van de weidse omgeving. Nieuwsgierig geworden naar deze route? Via deze link download je gratis de wandelroute ‘De Hoge Berg’.

Praktische informatie

  • Lengte is c.a. 6,5 kilometer
  • Honden zijn aangelijnd welkom
  • Bij nat weer worden laarzen of goede wandelschoenen aangeraden
  • De route is te lopen via een routebeschrijving of GPX-bestand
  • In Den Burg vind je genoeg restaurantjes om na te genieten van je wandeling

Lammetjesradar

Op Texel steken ze niet onder stoelen of banken dat ze trots zijn op ‘hun’ schapen. Zeker niet in het voorjaar, want waar je ook verblijft op het eiland: de lammetjes zijn altijd dichtbij. Op de Lammetjesradar zie je waar de lammetjes in de wei lopen. De radar toont elke dag de actuele locaties van de lammetjes.

Lammetjesradar Texel
Lammetjesradar Texel
Dartelende lammetjes tussen de narcissen
Dartelende lammetjes tussen de narcissen (foto: ©Justin Sinner)

De Texelse Lammetjesweken

De geboortegolf van de lammetjes is op Texel in volle gang. De eerste lammetjes staan zelfs al in de wei, iets wat je niet wil missen… Een paar dagen genieten op Texel? Via VVV Texel boek je eenvoudig je verblijf en profiteer je t/m zondag 26 maart 2023 van de ‘Lammetjesweken’.

Tijdens deze Lammetjesweken krijg je bij iedere boeking een leuk lammetjespakket met daarin onder meer de allernieuwste uitgave van de Lammetjesroute, een lammetjesknuffel en het unieke Texel Paspoort met daarin o.a. 10% korting op de toegang van Schapenboerderij Texel. Zo ga je goed voorbereid op pad voor de volledige lammetjes-experience! Kijk voor meer informatie over de Lammetjesweken op texel.net/lammetjesweken

Winactie: Maak kans op een korting t.w.v. €300,- op jouw verblijf tijdens de Texelse Lammetjesweken

Als partner van VVV Texel mogen wij een flinke korting op een verblijf weggeven! Weet jij tegen welke wandelblessure schapenwol kan helpen? Beantwoord de quizvraag goed en vul onderstaand formulier in om kans te maken. Wees er snel bij want dinsdag 21 maart 2023 trekken wij een winnaar. Deze persoon ontvangt persoonlijk bericht van ons. 

Met de kortingscode kun je een verblijf tijdens 'De Lammetjesweken' boeken. De code is alleen geldig voor een verblijf tussen maandag 3 april en zondag 7 mei 2023. Op vertoon van je reserveringsnummer kun je bij VVV Texel een leuk lammetjespakket ophalen.

Inmiddels is de winactie afgelopen. Gefeliciteerd Willy, veel plezier op Texel!

Accommodaties Villa Bleekerscoogh en Just Texel
Verblijf bijvoorbeeld in de accommodaties Villa Bleekerscoogh of Just Texel (foto: © Liselotte Schoo)