Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Boswachterspad Achterhoek: Laarzenroute Ruurlo

Gebied / Regio
Gelderland
Karakteristiek
Landgoederen
Afstand
6.1km
Soort wandeling
Rondwandeling
  • Niet rolstoeltoegankelijk
  • Huisdieren toegestaan

Graslanden, heidevelden, bossen, landbouwgronden: je komt het allemaal tegen op Boswachterspad door de Achterhoek. In regenachtige seizoenen doet 't z'n naam eer aan. Een echt laarzenpad!

Startpunt
Naam
De Heikamp
Straat
Hengeloseweg 2
Postcode
7261 LV
Plaats
Ruurlo
Boswachterspad Achterhoek Laarzenroute Ruurlo
Boswachterspad-Achterhoek:-Laarzenroute-Ruurlo (Foto: © John Stuij)

In het oostelijke deel van Gelderland bevindt zich de Achterhoek, een gebied gekenmerkt door een gevarieerd landschap bestaande uit landbouwgronden, houtwallen, bossen, graslanden, natte heide en vlonderpaden. Door de modder banjeren. Dat is wat je op dit boswachterspad Ruurlo uitstekend kunt doen. Tenminste, als het heeft geregend. In zonnigere seizoenen kleurt het bos hier toen tinten groen. Echt Achterhoeks kampenlandschap!

Boswachterspad Achterhoek Laarzenroute Ruurlo Gele Paaltjes
Modder op het Laarzenpad. (Foto: © mimagephotography)

Gele paaltjes

Dit boswachterspad Ruurlo is aangegeven met gele paaltjes; handig, want hoewel de route niet bijzonder lang is, kan het wel een zoektocht zeker als de modder centimenters hoog staat. In zomerse periodes moet je misschien net wat beter op zoek naar de paaltjes; omgeven door het weelderige groen.

Wilde dieren

Neem bij de waterplas een moment van rust om te genieten van de elegante vlinders en libellen die boven het wateroppervlak dartelen. Bovendien zijn ree├źn hier veelvoorkomend, verscholen tussen de bomen en het grasland.

Achterhoeks landschap

De beste tijd om ze te zien is tijdens de vroege ochtenduren of bij het invallen van de avondschemering. Een perfecte plek om te genieten van dit Achterhoekse landschap!

Boswachterspad Achterhoek Laarzenroute Ruurlo Wilde Dieren
Ree in de Achterhoek. (Foto: © UrosPoteko)
Boswachterspad Achterhoek Laarzenroute Ruurlo Heide
Heide (Foto: © UrosPoteko, Getty Images Signature)

Heide Ruurlo

Van half augustus tot half september zie je vooral struikhei bloeien op de heide. De dophei bloeit eerder in de zomer. Ook hier in Ruurlo bloeit de heide dan als nooit tevoren. Geniet van het picknickbankje bij de heide, of struin lekker rustig over het vlonderpad. Een uniek stukje natuur hier, op het Boswachterspad Ruurlo.

Pannenkoekenboerderij de Heikamp

Na de wandeling kun je heerlijk uitrusten en genieten van wat lekkers bij pannenkoekenboerderij de Heikamp. Je vindt er een speeltuin voor jonge kinderen en een groot terras voor mooiere zomerdagen.

Bekijk de route

Wil je meer informatie over deze route en - of over dit gebied? Ga naar de website van Staatsbosbeheer. Hier is het ook mogelijk om een routebeschrijving te downloaden.

Download route

Help ons mee

Heb jij de route gelopen en kom je erachter dat de informatie op Wandel.nl niet klopt? Help ons en stuur een mailtje naar redactie@wandel.nl, dan passen wij het aan.

Praktische informatie

  • De route is aangegeven met gele paaltjes
  • Lunchen/toiletteren doe je bij pannenkoekenboerderij de Heikamp.