Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Reizen

Wandelreis RCN De Noordster: ontdek de omgeving met een gids

Van 7 t/m 11 september organiseert KWbN in samenwerking met RCN Vakantieparken een wandelreis naar Nationaal Park Dwingelderveld. Vanuit vakantiepark De Noordster ontdek je de omgeving via de leukste wandelexcursies. Verblijf in een gezellige groepsaccommodatie en sluit je wandeldagen af met een gezamenlijk diner.

Dwingelderveld
Dwingelderveld (foto: ©Agnes Monkelbaan)

Let op: deze reis is inmiddels volgeboekt. Onderaan op deze pagina kun je je interesse achterlaten voor een volgende reis.

Nationaal Park Dwingelderveld is het grootste natte heidegebied van West-Europa met onder meer heide, vennetjes, bos en heel veel mooie vlonderpaden. Je kunt er heerlijk wandelen langs luid kwakende kikkers en vele vogels die er lustig op los kwetteren. Een wandeling in het Dwingelderveld is een prachtige manier om te genieten van de natuur. Met heel veel mooie wandelgebieden in de buurt – zoals het Aekingerzand, Fochteloërveen en het Drents-Friese Wold – komt iedere wandelaar hier aan zijn trekken.

Reisdetails

Verblijf

Je reist op eigen gelegenheid naar Dwingeloo in Drenthe. Hier vind je RCN Vakantiepark De Noordster. Gelegen in de prachtige omgeving van het Nationaal Park Dwingelderveld en op een steenworp afstand van het Drents-Friese Wold, Aekingerzand of het Fochteloërveen. Je verblijft alleen of met z’n tweeën in een tweepersoonskamer voorzien van een flatscreen TV, eigen badkamer en terras met tuinmeubilair. De kamers zijn onderdeel van een groepsaccommodatie, wat betekent dat je de woonkamer en keuken deelt met de andere deelnemers van deze wandelreis.

De maaltijden

Elke ochtend wordt in de brasserie ontbijt geserveerd, een gezellige start van de dag. Op de excursiedagen ontvang je een lunchpakket die je zelf kunt samenstellen. Op de tweede en laatste avond (vrijdag en zondag) geniet je met de hele groep van een driegangemenu in buffetvorm. Op de dag van aankomst en op zaterdag zorg je zelf voor een maaltijd.

Accommodatie De Heidelodge - RCN de Noordster
Plankenpad Dwingelderveld
Plankenpad Dwingelderveld (foto: ©Maaike van Meerten)

Wandelexcursies

Op vrijdag en zaterdag ga je via verschillende excursies, onder leiding van een gids, de omgeving ontdekken. Een voorbeeld hiervan is de nachtwandeling in het Dwingelderveld, waar je na zonsondergang de mooiste dieren en sterren kunt zien.

De eerste dag zal je twee excursies achter elkaar maken van in totaal 4 à 5 uur. Op de tweede dag worden de excursies verspreid over de dag gegeven, één overdag en één in de avond. Beide excursies zullen ongeveer 2 uur duren. De laatste wandeldag is naar eigen wens in te vullen. We hebben de mooiste wandelroutes alvast voor je klaarstaan. Je zorgt trouwens zelf voor vervoer naar de startlocaties van de excursies. Uiteraard kun je carpoolen met de andere deelnemers van deze wandelreis.

Het arrangement in het kort:

  • Periode: donderdag 7 september tot maandag 11 september 2023 (5 dagen/4 nachten)
  • Verblijf op RCN Vakantiepark De Noordster in Dwingeloo, Drenthe
  • Je verblijft in een groepsaccommodatie, in een privékamer met eigen badkamer 
  • Ontdek de omgeving via verschillende excursies onder leiding van een gids
  • Donderdagavond ontvangst met uitleg over de reis, onder het genot van een welkomstdrankje en hapje
  • De tweede en laatste avond (vrijdag en zondag) een driegangenmenu in buffetvorm
  • Zondag een vrije dag (we hebben meerdere routeopties voor je klaarliggen)
  • Elke ochtend ontbijt in Brasserie KomEet
  • Iedere wandeldag (vrijdag, zaterdag en zondag) een lunchpakket om zelf samen te stellen

Voor een boeking van twee personen (tweepersoons kamer) is de prijs €430,- per persoon. Kom je in je eentje dan betaal je €490,- en verblijf je ook in een tweepersoons kamer.

Leden van KWbN ontvangen extra korting op de wandelreis: €25,- als je alleen komt en €15 per persoon als je met z'n tweeën komt. Vul bij je boeking in het opmerkingenveld je lidmaatschapsnummer in.

Let op: deze reis is inmiddels volgeboekt. Je kunt via het onderstaande formulier je interesse achterlaten voor een volgende reis.

Interesse in deze reis?