Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Reizen

Samen wandelen we de zomer door!

Of je nu de landsgrenzen over gaat of in de buurt blijft, wij hopen dat je deze zomer veel mooie wandelingen maakt en nieuwe plekken ontdekt. Hieronder vind je de wandelplannen van de makers van Wandel.nl, voor een dosis extra inspiratie. Samen stappen we de zomer door!

wandelaars in het zonnetje in het gras.
(Foto: © Shutterstock)

Freelance redacteur Simone Vos:

“Mijn favoriete wandelland is Italië, daarom start ik in augustus met de Sentiero delle Perle in Noord-Italië. Ik ben totaal verknocht aan de bergen en helemaal aan de Dolomieten. Zuid-Tirol is prachtig en er lopen mooie wandeltochten door deze regio.

De Sentiero delle Perle is een meerdaagse tocht van ruim tachtig kilometer. Hij start in de buurt van Bolzano (Bozen in het Duits), in Cornedo all’Isarco en gaat via kleine dorpjes, imposante bergketens en mooie uitzichten in een ronde terug naar het beginpunt. Onderweg slaap je in berghutten of hotels in de dorpen. Echte aanrader!”

groene bergen in Italië.
Op de Sentiero delle Perle in Italië. (Foto: © Simone Vos)
vrouw klimt op een rots in Fontainebleau
Klimmen in Fontainebleau. (Foto: © Shutterstock)

Freelance redacteur Andrea van Lieshout:

“Eind juli reis ik samen met een vriendin af voor een tiendaagse vakantie in de Belgische Ardennen en Fontainebleau in Frankrijk. Een vakantie vol actieve plannen, want naast wandelen gaan we ook kajakken en boulderen. Fontainebleau is namelijk het mekka voor boulderaars en het leuke is: deze trip heb ik gewonnen met een prijsvraag! Nu hopen dat ik door die krappe klimschoentjes niet te veel last van de voeten krijg, zodat ik nog lekker kan wandelen. We verblijven nabij Fontainebleau op een camping in een luxe tipi via boulderbasecamp.com.”

Sales manager Sil Sanders:

“Deze zomer ga ik naar Etang Fauche in Frankrijk. Dat is een klein uurtje van de stad Dijon en 20 minuten van het Regionaal Natuurpark Le Morvan. Dit enorme park staat bekend om de grote meren van Morvan. Er zijn heel veel bewegwijzerde paden waar je mooie wandelingen kunt maken. De vraag is alleen of ik nog wel behoefte heb om te wandelen, zo vlak na mijn eerste deelname aan de 4Daagse!”

kleurrijke huisje in Cinque Terre aan zee.
Cinque Terre. (Foto: © Bastien M, Flickr)

Redacteur Suze Vermeer:

“Waar ik vorig jaar de rust in de Franse Auvergne opzocht, pak ik het dit jaar anders aan en ga ik de o-zo-bekende Cinque Terre ontdekken. Dit zijn vijf pittoreske dorpjes langs de kust van Ligurië, Italië. Gelegen in het gelijknamige Nationaal Park. Je kunt de trein pakken om tussen de dorpjes te pendelen, maar je kunt ze ook wandelend bereiken over o.a. het kustpad Sentierro Azzurro. Ik kijk nu al uit naar de kleurrijke huizen, smalle steegjes en prachtige uitzichten op de Middellandse Zee. Wandelend over de kronkelende paden door het Nationaal Park.”

Projectmedewerker Lydia Alkema:

In de tweede helft van juli gaan Martijn en ik met z’n tweeën onze jaarlijkse roadtrip maken door Nederland met ons retro caravannetje ‘Ons Keetje’. Dit jaar kiezen we ervoor om meer het noorden van Nederland te (her)ontdekken. We starten de roadtrip in Flevoland, waarna we naar Friesland afreizen, vervolgens naar Groningen en dan naar Drenthe. Op elke plek zullen we op zoek gaan naar een mooie wandeling. In Friesland blijven we een dagje langer, want we gaan dit jaar wadlopen! Een andere vorm van wandelen over de bodem van de zee. Een unieke ervaring lijkt ons!

Wadlopen. (Foto: © Jan Ubels, Flickr)
Wadlopen. (Foto: © Jan Ubels, Flickr)
ruige rotskust op La Palma.
La Palma. (Foto: © Lizanne Croonen)

Redacteur Lizanne Croonen:

“Meestal ga ik pas in het naseizoen uitgebreid op vakantie, dan is het een stuk rustiger. Vorig jaar ontdekte ik de camino’s op La Palma, dus wie weet kies ik weer zo’n tof wandeleiland uit. Deze zomer wandel ik vooral in eigen land. De 80 van de Langstraat staat op het programma, dus ik ga veel oefenen. Ik trek zeker nog eens de natuur in bij Goirle, op de grens met België. Daar kun je zo heerlijk rustig wandelen op Landgoed de Hoevens, de Regte Heide en in het Ooievaarsnest. Ik sta echt versteld van de stilte daar.”

En jij?

Waar ga jij deze zomer op wandelavontuur? We zien jouw zomerse wandelplaatjes graag tegemoet via social media. Vergeet niet om Wandel.nl te taggen op Instagram en Facebook en gebruik de hashtag #wandelnl. Geniet van de zomer!