Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer

Zomerwandelen: 6 leuke wandeltochten voor doorstappers

Houd jij er niet van om stil te zitten in de zomer? Er staat gelukkig elke week wel een georganiseerde wandeltocht op de kalender. Zo'n evenement is altijd reuze-gezellig en is dé manier om nieuwe plekken in het land te ontdekken. Beleef de zomer met deze 6 tips uit onze Wandelagenda.

afbeelding van wandelaars tijdens de Wandelvierdaagse Alkmaar

Bredase Wandel 4-daagse, Expeditie Urban Jungle

 • Woensdag 12 t/m zaterdag 15 juli
 • Breda (Noord-Brabant)
 • 8 – 12 – 16 km


In de periode van 12 t/m 15 juli kun je wandelend op ontdekking door de Urban Jungle van Breda en Ulvenhout. Kies jouw expeditie van 8, 12 of 16 kilometer en wandel dwars door het groene hart van de Baronie. Je ziet zowel de rauwe kant van de stad en als de duurzame, groene hotspots in en om Breda. Na het wandelen is er op zaterdag een groot eindfeest bij Ingenhousz Breda.

vrolijke vrouwen wandelen de Wandel4-daagse Breda.
(Foto: © Gré van Pelt)
Paratroopers op de Ginkelse Heide tijdens Airborne 75 Jaar.
Paratroopers op de Ginkelse Heide tijdens Airborne 75 Jaar. (Foto: © Shutterstock)

Para-Glider Wandeltocht

 • Zaterdag 5 augustus
 • Ede (Gelderland)
 • 15 – 25 – 40 km


Een van de mooiste heidegebieden van Gelderland is de Ginkelse Heide. In dit natuurgebied tussen Ede en Oosterbeek kun je op zaterdag 5 augustus een wandeltocht lopen over een deel van de route die de paratroopers grofweg hebben afgelegd richting de bekende brug bij Arnhem in september 1944. Velen hebben die brug niet gehaald, vanwege de heftige oorlogsstrijd in dit gebied. Tijdens de wandeltocht kom je langs bijzondere locaties, zoals de landingsplekken van de paratroopers, het Glidermuseum in Wolfheze en het militair infocentrum De Smederij.

Meer informatie

Heuvelland4daagse

 • Donderdag 10 t/m zondag 13 augustus
 • Berg en Terblijt (Limburg)
 • 7 – 14 – 21 – 28 – 42 km


Het Zuid-Limburgse Heuvelland staat ook wel bekend als vijfsterrenlandschap dat een instant vakantiegevoel geeft, met misschien wel de mooiste heuvels van Nederland. Tijdens de Heuvelland4daagse loop je rond Valkenburg aan de Geul, veelal over veldwegen en kronkelende bospaden. Geniet van de schilderachtige vergezichten!

Meer informatie
afbeelding van wandelaars die heuvel-af lopen tijdens de Heuvelland4daagse
afbeelding van wandelaars die op zand lopen tijdens het Soester Wandelweekend.

Soester Wandelweekend

 • Zaterdag 19 en zondag 20 augustus
 • Soest (Utrecht)
 • 6 – 10 – 20 – 30 km

Eind augustus tref je de bossen en paarse heide bij Baarn en Soest in haar volle glorie. Het Soester Wandelweekend start op zaterdag met de Baarnse Paleisdag, met routes door het centrum van Baarn, het Baarnse bos en langs Paleis Soestdijk. Op zondag is het Soester Duinendag met routes langs de bloeiende heide, een overweldigende zandvlakte en geheimzinnige strubbebossen. Beklim het Soester Hoogt (51m. boven NAP), ontdek het indrukwekkende Villa de Paltz en het terrein van Vliegbasis Soesterberg. Er is ook een 6 km Family Walk.

Meer informatie

Airborne Wandeltocht

 • Zaterdag 2 september
 • Oosterbeek (Gelderland)
 • 10 – 15 – 25 – 40 km

De 76e Airborne Wandeltocht is de grootste dagwandeltocht van Europa. In 1947 werd de eerste georganiseerd. Doel van de tocht is de herinnering aan de Slag om Arnhem levend houden door te wandelen langs punten die tijdens de Slag van belang waren. Deze tocht vanuit Oosterbeek wordt gezien als het startschot van de Airborne-maand september, met heel veel activiteiten in de regio.

Meer informatie
afbeelding van wandelaars met doedelzakken tijdens de Airborne Wandeltocht Oosterbeek.
afbeelding van een schip in Rotterdam Delfshaven.

Wereldhaventocht

 • Zaterdag 2 en zondag 3 september
 • Rotterdam (Zuid-Holland)
 • 12 – 17 – 22 – 27 – 38 km

Deze gezellige en boeiende wandeltocht valt samen met de Wereldhavendagen en toont je de highlights van de grootste haven van Europa en andere highlights van Rotterdam, zoals (afhankelijk van de afstand) het Kralingse Bos, de Willems- en Erasmusbrug, de ss Rotterdam en de Wilhelminapier. Je loopt zoveel mogelijk langs het water.

Loop met de Wandel.nl-app

Heb jij de gratis Wandel.nl-app al gedownload? Zo mis je nooit een wandeltocht. In de app staan leuke digitale wandelevenementen voor je klaar, zodat je altijd uitgedaagd wordt tot het maken van een wandeling. Wat dacht je van de Vlinderexpeditie of de Avond4daagse Home Edition? Met de app track je je wandelingen en verdien je onderweg unieke badges.

Bekijk hier de app