Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Reizen

Ontdek de schoonheid van Nationaal Park Rebild Bakker in Denemarken

In Nationaal Park Rebild Bakker in Denemarken kun je het hele jaar door genieten van de schoonheid van de natuur. In het gebied ligt een verrassende wandelroute die je langs de hoogtepunten van het natuurgebied brengt.

Nationaal Park Rebild Bakker

Rebild Bakker

In de regio Noord-Jutland vind je het spectaculaire en indrukwekkende Nationaal Park Rebild Bakker. Bezoekers kunnen het hele jaar door genieten van deze bijzondere omgeving: in de lente bloeit alles in lichtgroene kleuren, in de nazomer bedekt de diepe paarse heide de heuvels, tijdens de herfst kleurt het landschap in warme bruine en gele tinten en in de winter is de natuur in winterslaap of bedekt met een laagje sneeuw.

Wandelroute Rebild Bakker

Het wandelpad "Rebild Bakker Ruten" werd ingewijd op 2 juni 2018 en loopt door Nationaal Park Rebild Bakker en het bos Rold Skov. De route kreeg lokale en nationale erkenning vanwege zijn bijzondere schoonheid. Het is ook de eerste Deense wandelroute die het kwaliteitscertificaat van de "Deense Wandelvereniging" en het certificaat "Premium Wandelroute" van het "Deutsches Wanderinstitut" heeft behaald en alleen de allerbeste wandelroutes krijgen de prijs van "Premium Wandelpad" toegekend.

Het wandelpad Rebild Bakker beslaat 10,8 kilometer en is gemarkeerd met witte pijlen. Onderweg kom je langs enkele van de mooiste plekjes.

Wandelroute in Nationaal Park Rebild Bakker
Wandelroute in Nationaal Park Rebild Bakker

Ravnkilden

Volgens velen is Ravnkilden de mooiste bron van alle bronnen die zich in het Nationaal Park Rebild bevinden. Ravnkilde is een karakteristieke kwelbron waarvan een grote helling in de heuvel het buitenste frame vormt.

De bodem bestaat uit een moerasachtig gebied waaruit het water naar buiten komt en vervolgens geleidelijk samenkomt in kleine stroompjes. Elke seconde passeert 85 liter water langs de eeuwenoude doorwaadbare plaats op zijn route naar de beek. Hier komen alle stroompjes samen op weg naar de rivier ‘Lindenborg Å’.

Troldeskoven

Dit bos is net zo mysterieus als zijn naam, wat letterlijk vertaald ‘Trollenbos’ betekent. Bijzonder in Troldeskoven zijn de gebogen en kronkelige beuken. Elke boom heeft doorgaans meerdere stammen, waarvan sommige zelfs tot wel 30 stuks. Wanneer ze worden gekapt, groeien er namelijk nieuwe scheuten uit zowel de stomp als de wortel, die op hun beurt weer uitgroeien tot nieuwe stammen. Deze beuken kunnen daarom meerdere keren worden gekapt, omdat ze daarna toch weer zullen groeien.

Als je door Troldeskoven wandelt let dan goed op of je een zogenaamde ‘Oogboom’ tegenkomt. De stammen van deze "Øjetræer" zijn in de loop der tijd aan elkaar gegroeid, waardoor er een zogenaamd oog is gecreëerd. De legende gaat dat, wanneer je door het oog van zo’n boom kruipt, je van sommige ziekten zult genezen. Vergeet dus vooral niet door een ‘oog’ te kruipen als je een “Øjetræ” tegenkomt!

Wandeltips

Wil je tijdens je vakantie in Noord-Jutland een mooie wandeling maken in Rebild Bakker? Start dan je bezoek bij RebildPorten. Hier vind je wisselende tentoonstellingen en informatie over de flora en fauna van het bos. RebildPorten ligt vlakbij het Nationaal Park en de vele wandelpaden door dit schitterende natuurgebied beginnen hier.

Leuk voor kids!

De vele natuurspeeltuinen van Rebild Bakker zijn de perfecte plek voor kinderen om wat stoom af te blazen. De speelplek ‘Røverknolden’ zal hun verbeelding zeker prikkelen, met gigantische spinnen en muzieklieveheersbeestjes verspreidt over de speeltuin aan de rand van het bos. Bij de vuurring kunnen de kinderen gedraaid brood op een stokje bakken. Als de kinderen klaar zijn met ravotten, is er genoeg ruimte om gezellig samen te wandelen en te genieten van het landschap.

Afbeelding 2 | Ontdek De Schoonheid Van Nationaal Park Rebild Bakker In Denemarken

Wandelen in Rebild Bakker is voor iedereen!

De gecertificeerde wandelroute van Rebild Bakker begint bij RebildPorten. Het parcours is 10,8 km lang, maar als je weinig tijd hebt of met kinderen aan het wandelen bent, kun je ook voor 'de korte' Rebild Bakker route van 3,6 km kiezen. De wandeling alleen al is prachtig, maar het brengt je ook naar enkele van de meest adembenemende plekken in Rebild Bakker.

Meer informatie over Rebild Bakker
Wandelaar maakt foto van landschap in Nationaal Park Rebild Bakker

Ga mee op 8-daagse wandelvakantie naar Rebild Bakker

Oad biedt een bijzondere en gevarieerde wandelvakantie aan in het spectaculaire en indrukwekkende Nationaal Park Rebild Bakker in het Deense Noord Jutland. Tijdens de wandelingen zul je genieten van de afwisseling in dit gebied.

’s Ochtends vertrek je na een goed ontbijt en kun je op jouw eigen tempo op pad. Aan de hand van kaartmateriaal ontdek je de mooiste plekjes Rebild Bakker en omgeving. Ook is een bezoek aan de stad Aalborg zeker de moeite waard.

Inbegrepen:

  • Verblijf in het 4-sterren Danhostel Rebild in Skorping
  • 7 overnachtingen in een 2-pers. kamer met bad of douche en toilet
  • Logies en ontbijt vanaf het ontbijt op de tweede dag t/m het ontbijt op de laatste dag
  • Engelstalige routebeschrijvingen en kaartmateriaal

Reissom vanaf € 369,- p.p.

Meer informatie en reserveren