Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Nieuws

Weetjes over de Vierdaagse Nijmegen

Wist je dat er een officieel Vierdaagselied bestaat en dat de oudste deelnemers in 2016 maar liefst 93 jaar oud waren? Een aantal leuke weetjes over de Vierdaagse Nijmegen.

De Nijmeegse Vierdaagse is het grootste wandelevenement ter wereld. Het is zó enorm populair dat er zelfs wandelaars van over de hele wereld afreizen naar Nijmegen om blaren op hun voeten te verzamelen. En om na vier dagen wandelen een glorieuze intocht mee te maken over de Via Gladiola en het felbegeerde Vierdaagsekruis in ontvangst te nemen. Het Kenniscentrum Sport verzamelde de leukste weetjes over dit fantastische evenement.

Wist je dat?

1. De Vierdaagse is oorspronkelijk niet in Nijmegen begonnen. In 1909 werd de eerste Vierdaagse georganiseerd door de Nederlandse Bond voor Lichamelijke Opvoeding. Deze organisatie had als doel de volksgezondheid te bevorderen. Er kon vanuit dertien verschillende steden in Nederland gestart worden. Pas in 1925, bij de vijftiende Vierdaagse, werd Nijmegen uitgeroepen tot Vierdaagse stad en was de Nijmeegse Vierdaagse geboren.

De Zevenheuvelenweg, foto: Sharon Willems
De Zevenheuvelenweg, foto: Sharon Willems