Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Nieuws

Zij lopen de 4Daagse Nijmegen voor het goede doel (jij ook?)

Ze dragen vaak een opvallend shirt met de naam van ‘hun’ goede doel en lopen met een vastberaden blik in hun ogen richting de eindstreep. Iedereen (her)kent wel een 4Daagseloper die meedoet aan De Vierdaagse Sponsorloop! Rianne, Eva en Henri vertellen waarom ze meedoen.

wandelaars op de 4Daagse Nijmegen

Loop jij dit jaar de 4Daagse Nijmegen? Dan ga jij een geweldige prestatie neerzetten! Maar wist je dat je tegelijkertijd een goed doel kan steunen? Koppel jouw wandelprestatie aan De Vierdaagse Sponsorloop en help mee! Met een paar klikken maak je eenvoudig een eigen actiepagina aan en deze kan je vervolgens delen met al jouw vrienden, familie en kennissen. Zorg ervoor dat jouw stappen van nog meer waarde zijn en meld je aan.

Hier kun je je aanmelden
Fleur Slijp liep in 2022 de 4Daagse Nijmegen voor Stichting Hartekind.
Fleur Slijp liep in 2022 de 4Daagse Nijmegen voor Stichting Hartekind.

Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat iemand in jouw omgeving een ziekte of handicap heeft waarvoor je je hard wilt maken. Of je bent begaan met het lot van een groep mensen of dieren in nood, waar je graag geld voor zou willen inzamelen. Welke organisatie draag jij een warm hart toe? Rianne, Eva en Henri vertellen voor welke goede doelen zij dit jaar een tandje bij zetten tijdens de 4Daagse Nijmegen.

Rianne Koskamp (54) uit Leusden loopt voor Alzheimer Nederland

“In Nederland is de kans dat je Alzheimer krijgt één op de vijf en bij vrouwen is dat zelfs één op de drie. Mijn moeder is één van hen en dit heeft grote impact gehad op haar leven en dat van onze familie. Ze verloor steeds meer grip op het leven totdat er niets meer zelfstandig lukte en ze niemand meer herkende. Dit gun je niemand. Onderzoek naar het voorkomen en behandelen van Alzheimer blijft dus noodzakelijk. Ik loop dit jaar voor de vijfde keer de 4Daagse en laat mij ook dit jaar weer sponsoren voor Alzheimer Nederland."

Ga naar de actiepagina en support Rianne
Rianne wandelt in de natuur op een zandpad
Rianne traint voor de 4Daagse Nijmegen.
wandelaar Eva doet mee aan de 4Daagse Nijmegen.
Eva loopt de 4Daagse voor de Maag Lever Darmstichting.

Eva Breedveld (31) uit Utrecht loopt voor de Maag Lever Darmstichting

“Ruim 12 jaar geleden kreeg ik de diagnose PDS. Een koepel-diagnose waarmee de dokter toen eigenlijk zei ‘er is iets mis met je, maar we weten niet precies wat, dus leer er maar mee leven’. Na een lang traject gaat het inmiddels een stuk beter met mij. Daardoor ben ik nu voor het eerst in de conditie om met de 4Daagse mee te kunnen doen. De Maag Lever Darmstichting is bezig met het vergroten van bewustwording en verbetering van behandeling bij mensen met PDS. Ik hoop met mijn actie dat toekomstige patiënten sneller en beter geholpen kunnen worden.”

Ga naar de actiepagina en support Eva

Henri ter Riet (48 jaar) uit Vleuten loopt voor Stichting MIND

“Ik zet mijn 4Daagsekilometers in om donaties op te halen voor Stichting MIND, die zich inzet voor een samenleving waarin we psychische gezondheid koesteren, daarin investeren en alles doen om onnodig psychisch leed te voorkomen. Iedereen die met mentale klachten te maken heeft, moet kunnen rekenen op begrip, ondersteuning en goede zorg. Na het overlijden van onze zoon Sven (14) in 2020 weten wij helaas maar al te goed dat problemen in mentale gezondheid bij jongeren grote gevolgen kunnen hebben. Vandaar dat ik me sterk wil maken voor de jeugd door voor Stichting MIND te lopen.”

Ga naar de actiepagina en support Henri
Henri met rugzak op en telefoon in zijn hand, aan het wandelen in het buitenland.
Henri wandelt de 4Daagse voor Stichting MIND.
wandelaars van de 4Daagse op de Via Gladiola.
Op de Via Gladiola.

Maak van jouw 4Daagsedeelname ook een sponsorloop

Doe jij ook mee met de 4Daagse Nijmegen? Maak je stappen nog net wat waardevoller door vandaag nog een actiepagina aan te maken voor De Vierdaagse Sponsorloop.

Je kunt bijvoorbeeld geld inzamelen voor de Waddenvereniging, Prinses Beatrix Spierfonds, de Hersenstichting, Stichting ALS Nederland of bijvoorbeeld het Oogfonds. Op Wandel.nl lees je het verhaal van Wikke die vorig jaar een heel mooi bedrag inzamelde en daarmee belangrijk oogonderzoek mogelijk maakt. En je kunt kiezen uit nog véél meer mooie organisaties. Neem een kijkje op de onderstaande site.

Meer informatie over De Vierdaagse Sponsorloop