Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Nieuws

Nu in Magazine Wandel.nl: Maarten van Rossem, de gelukkige stadswandelaar

Voor historicus Maarten van Rossem (80) gaat het wandelen niet zozeer om de bestemming, het te bereiken doel of het aantal kilometers. Zijn dagelijkse wandeling in het Utrechtse Wilhelminapark is vooral een onmisbare routine in zijn thuisstad, zegt hij in de maart-editie van Magazine Wandel.nl.

Nu in Magazine Wandel.nl: Maarten van Rossem, de gelukkige stadswandelaar; Wilhelminapark Utrecht
Maarten van Rossem in Magazine Wandel.nl. (Foto: © Orange Pictures, René Nijhuis)

Het stadspark, een zegen

Zijn geliefde stadspark gedijt volgens de historicus en mediapersoonlijkheid het best bij ouderwets Hollands hondenweer. Hij kan het weten, want hij wandelt er elke dag. “Het park is naar mijn idee een zegen, een stad zonder park is echt helemaal niets. Maar hoe mooier het weer, hoe groter de overlast van recreanten. Op echt zonnige dagen zijn er soms wel duizenden recreanten die er een enorme puinhoop van maken, ik heb er geen andere omschrijving voor. De mooiste dagen om te wandelen zijn daarom van die dagen met een fris windje, of als het regent.”

Geen hond

De duidelijk zichtbare mensenhand is precies wat het Wilhelminapark zo mooi maakt, vindt Maarten. De zichtlijnen, de waterpartijen, het elegant aangeplante groen: “Het ziet eruit zoals het eruit moet zien.” In principe slaat hij geen dag over. “Als ik niet kan wandelen, voel ik me ingesloten. Ik moet op een gegeven moment toch echt de deur uit en ik vind het ook helemaal niet bezwaarlijk om dat alleen te doen. Soms begin­nen mensen weleens te zeuren: Waarom neem je dan geen hond? Ik wil helemaal geen hond!”

Bekijk wandelroutes in stadsparken
Nu in Magazine Wandel.nl: Maarten van Rossem, de gelukkige stadswandelaar.
Maarten van Rossem in het Wilhelminapark Utrecht. (Foto: © Orange Pictures, René Nijhuis)
Nu in Magazine Wandel.nl: Maarten van Rossem, de gelukkige stadswandelaar
Magazine Wandel.nl nr.1-2024.

Lees verder in Magazine Wandel.nl

In het gloednieuwe Magazine Wandel.nl nr. 1-2024 lees je een uitgebreid interview met Maarten van Rossem, de gelukkige stadswandelaar. Zo ageert hij bijvoorbeeld tegen de ‘serieuze beroepswandelaar’ en noemt hij zichzelf een ‘typische kortademige recreatiewandelaar’. Benieuwd waarom hij het liefst alleen loopt? Het magazine ligt vanaf vrijdag 15 maart 2024 in de winkels en bij abonnees op de deurmat.

Andere onderwerpen die in dit nummer aan bod komen zijn o.a. Willem van Oranje in Delft, wandelen met overgewicht, lentefotografie en wandelen op Juist, een van de Duitse Waddeneilanden. Lees dit alles en nog veel meer in Magazine Wandel.nl, de perfecte cadeautip voor wandelliefhebbers. Bestel het losse nummer via de onderstaande link of kies voor een jaarabonnement.

Bestel het magazine hier