Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Nieuws

Nu in Magazine Wandel.nl: Evi Hanssen over wandelen als noodzaak

De afgelopen twintig jaar belandde Evi Hanssen als presentatrice, zangeres, actrice, schrijver en podcastmaker in de Nederlandse en Belgische huiskamers. Tegenwoordig zou je de Vlaamse echter ook van haar nieuwe passie kunnen kennen: wandelen. In de nieuwe editie van Magazine Wandel.nl vertelt ze erover.

Presentatrice Evi Hanssen wandelt in de natuur.
(Foto: © Gregory Van Gansen)
Je lost gewoon heel veel op door even te gaan wandelen
De cover van het nieuwste Magazine Wandel.nl, nr 3 in 2023.
Magazine Wandel.nl, nr 3 in 2023.

Evi kun je onder meer kennen als presentatrice van Expeditie Robinson, tafeldame bij De Wereld Draait Door en 3 op Reis. Ook maakt ze podcasts zoals ‘Walkie Talkies’ en ‘De afscheidstournee van mijn moeder’. Ze verruilde de stad Antwerpen anderhalf jaar geleden in voor de rust van de natuur. De verhuizing bracht haar prachtige wandelroutes en die wandelingen brachten Evi op hun beurt een medicijn voor praktisch alles. “Je lost gewoon heel veel op door even te gaan wandelen. Na een wandeling voel ik mij rustiger, heb ik weer inspiratie of is mijn moeheid verdwenen.”

In Magazine Wandel.nl vertelt ze met passie: “Het is voor mij de enige manier om lichamelijk en mentaal fit te blijven. Het cliché dat je na tien minuten wandelen je hoofd weer hebt leeggemaakt, blijkt ook echt waar. Wandelen biedt gewoon heel veel ruimte om alles nog eens te overdenken.”

Boek over afscheid

Evi vertelt in het interview over wat ze de afgelopen tijd te verwerken kreeg: nadat er ruim tien jaar geleden al borstkanker bij haar moeder werd vastgesteld en zij daarvan herstelde, bleek in de lente van 2021 dat de ziekte in uitgezaaide vorm terug was en dat ze niet meer beter zou worden. In maart 2023 overleed zij. Wandelen speelt een heel belangrijke rol in haar verwerkingsproces. “Tijdens het wandelen vind ik mijn moeder terug, zeg ik altijd.” Over haar moeder schrijft Evi momenteel een boek met de titel 'Traag naar de hemel’ (verschijnt eind oktober 2023). “Het hele boek is met behulp van wandelen tot stand gekomen.”

Eva Hanssen leunt tegen een boom.
(Foto: © Gregory Van Gansen)

Lees verder in Magazine Wandel.nl

In Magazine Wandel.nl lees je een uitgebreid en persoonlijk interview met Evi Hanssen. Hierin vertelt ze meer over wandelen en rouwverwerking. Magazine Wandel.nl editie 3 van 2023 is verkrijgbaar vanaf vrijdag 1 september. Andere onderwerpen die in dit nummer aan bod komen zijn o.a. vakantietips in de Duitse natuur, herfstfotografie, vrouwen die alleen op pad gaan en een verrassende stadswandeling in Groningen.

Bestel het magazine hier