Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Ontdek de mooiste wandelroutes in Utrecht

Wandelliefhebbers kunnen in de provincie Utrecht hun hart ophalen. Het mag dan een kleine provincie zijn, maar wel één met grootse verhalen. Op deze pagina geven we je inspiratie voor mooie wandelroutes in Utrecht.

Weiland
Wandelen door een Fort
Wandelen door een Fort, foto: Manja Herrebrugh

Wandel.nl in samenwerking met Routebureau Utrecht 

Wandelliefhebbers kunnen in de provincie Utrecht hun hart ophalen. Het mag dan een kleine provincie zijn, maar wel één met grootse verhalen. Dankzij de goede verbindingen en uitgebreide wandelroutenetwerken kun je alle kanten op. En welke richting je ook kiest, je ontdekt er telkens wat anders. Of je nu houdt van de weidse, groene polders in het Groene Hart of juist van de herfstige bossen op de Utrechtse Heuvelrug, in Utrecht vind je het.

 

Veelzijdige provincie

RoutesinUtrecht heeft de mooiste wandelroutes door de regio Utrecht op een rij gezet. En zoals te verwachten valt bij zo’n veelzijdige provincie, is een bont palet van routes ontstaan. Variërend van fotogenieke stadswandelingen tot stevige natuurwandelingen voor de geoefende wandelaar.

Het Kromme Rijnpad
Het Kromme Rijnpad (in Odijk) in de herfst

Oud jaagpad langs Kromme Rijn

Een van de mooiste routes in Utrecht is misschien wel het Kromme Rijnpad. Deze 29 kilometer lange wandeling voert van hartje Utrecht naar het centrum van Wijk bij Duurstede en volgt grotendeels een oud jaagpad langs de Kromme Rijn. Is 29 kilometer toch iets te lang? Deze route is goed in te delen in kleinere etappes.

Spoorbaan en het Groene Hart

Minstens zo mooi is het Bellopad in het westen van de provincie. Dit pad volgt deels een oude spoorbaan. Het andere deel gaat dwars door de prachtige natuur in het Groene Hart. Het is eveneens een enkelvoudige route die voert vanuit Abcoude naar Mijdrecht of andersom. Met 20 kilometer is het wel stevig doorstappen.

routes in utrecht

Ook wandelen in Utrecht?

Kijk voor meer natuurwandelingen door de provincie Utrecht en wandelinspiratie, zoals interessante stadswandelingen en wandelroutes die leuk zijn voor kinderen, op RoutesinUtrecht.