Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer

Dit zijn de winnaars van de Fotowedstrijd #inhetzonnetje

Onlangs kon je meedoen met de Wandel.nl Fotowedstrijd #inhetzonnetje. Jullie zetten massaal de mooie omgeving, wandelmaatjes, (lente)dieren en andere wandelfavorieten in het zonnetje. Bekijk hier de winnaars!

vrouw die met haar handen een hartje vormt om de zon.
Campagnebeeld #inhetzonnetje. (Foto: © Pexels, Hassan Ouajbir)

De opdracht van de fotowedstrijd was: zet iets of iemand (letterlijk of figuurlijk) in het zonnetje in het door jou zo geliefde wandelgebied. Vooral de natuur bleek een dankbaar onderwerp en er kwamen vele zonnestralen aan te pas. Zo zagen we vogels, gebouwen, wandelclubjes, maatjes, bloeiende fruitbomen, zonsondergangen, bollenvelden, wandelende katten, honden en babydieren in de schijnwerpers staan. We willen iedereen bedanken voor de enthousiaste inzendingen! De redactie van Wandel.nl heeft de onderstaande winnaars uitgekozen.

Winnaar hoofdprijs:

De hoofdprijs is een Canon PowerShot Zoom t.w.v. € 309,99, een zakformaat camera die je ook als verrekijker kunt gebruiken. Dit is de winnaar!

Gele kwikstaart in een tulpenveld door Trenke Riksten

De redactie van Wandel.nl werd blij verrast door dit unieke lenteplaatje. “Goed gevangen in het licht, tussen typische lentebloemen. Dit gele kwikstaartje tussen de bloeiende tulpen zie je alleen als je wandelt, en waarschijnlijk niet als je er in rap tempo langs was gefietst of gereden. Daarom verdient deze wandelfoto wat ons betreft de hoofdprijs.”

Gele kwikstaart in de roze/rode tulpenvelden in Rutten, Flevoland
Gele kwikstaart in een tulpenveld in Rutten, Flevoland. (Foto: © Trenke Riksten)

Winnaar tweede prijs:

De tweede prijs is een fotografiewandeling voor 2 personen t.w.v. € 250,- onder leiding van professioneel fotograaf Linda Verweij. De winnende foto is:

Wandelclub Westland op het strand van Monster door Gerry van der Meijs

De redactie van Wandel.nl werd vrolijk van deze gezellige wandelclub die in het zonnetje aan het bewegen is. “Misschien niet technisch de allerbeste foto, maar hier straalt positieve energie van af! Ze zijn samen actief en lekker in beweging en dat kunnen wij op Wandel.nl natuurlijk alleen maar prijzen.”

Wandelclub doet met een groep mensen een oefening op het strand bij ondergaande zon.
Wandelclub Westland op het strand van Monster. (Foto: © Gerry van der Meijs)

Extra prijzen:

Daarnaast mogen we 5 fotoboeken van Albelli verloten, waarin je je mooiste wandelfoto’s kunt afdrukken, incl. een gepersonaliseerde kaft t.w.v. € 30,50 (liggend, maat M, 24 pag. incl. gratis verzending).

de schaduw van drie wandelaars in een duin op Vlieland.
Wandelaars in de duinen op Vlieland. (Foto: © Wilma Hogendoorn)

Wandelaars in de duinen op Vlieland door Wilma Hogendoorn

“Hier wordt de natuur op Vlieland goed in het zonnetje gezet, maar de wandelaars idem dito. We loven de originele manier waarop dit samenkomt in één beeld. Zonlicht en schaduw, licht en donker. Ze kunnen niet zonder elkaar.”

modderige wandelschoenen op het zand, aan de de waterkant.
Rustpauze op de Hatertse Vennen bij Wijchen. (Foto: © Dirk Sierag)

Rustpauze op de Hatertse Vennen bij Wijchen door Dirk Sierag

“Wat een heerlijk beeld, we zien niets liever dan dit: de fotograaf heeft goed door de modder gebanjerd en is aan het genieten van een welverdiende rustpauze op een mooi plekje. Het zachte licht maakt de foto helemaal af.”

schaap op de dijk bij zonsondergang
Schaap op Texel. (Foto: © Esther Kort)

Schaap op Texel door Esther Kort

“Je kunt zien dat hier over is nagedacht. Het schaap staat mooi in het tegenlicht en steekt af door een sterk contrast. Op het juiste moment op de juiste plek. En wie wordt er nou niet blij van schapen en lammetjes langs de wandelpaden?”

zonsondergang op het strand met een hekje met houten palen.
Zonsondergang Maasvlakte. (Foto: © Patricia den Besten)

Zonsondergang Maasvlakte door Patricia den Besten

“Niets mooier en rustgevender dan een mooi zonsopkomt of -ondergang, zegt Patricia den Besten over haar inzending. Op de Maasvlakte legde ze wat ons betreft een waar lichtspektakel vast. Het schaduwspel van de palen is goed meegepakt.”

kasteel in het zonlicht met spiegeling in het water.
Kasteel Staverden. (Foto: © Adriaan Westra)

Kasteel Staverden door Adriaan Westra

“Het is een kunst om een statig gebouw zo mooi op de gevoelige plaat te zetten. Dankzij de spiegeling in het water vinden wij deze foto zeer geslaagd. De compositie is ook interessant: je oog gaat naar het water toe, vanwege de zonnestralen die rechts in beeld komen.”

De meeste stemmen waren voor...

Er kon ook gestemd worden! De inzendingen met de meeste stemmen ontvangen het e-book 'Leren fotograferen met je mobiel' door professioneel fotograaf Lydia van Ontdekjeplekje.nl t.w.v. € 17,95. Dit zijn de winnaars:

Maar liefst 320 stemmen gingen naar deze zonsopkomst langs de IJssel. Albert Bleumink wil hiermee de natuur in het zonnetje zetten. De foto is gemaakt in het Gelderse Brummen.

zonsopkomst langs de rivier de IJssel.
Zonsopkomst langs de IJssel in Brummen. (Foto: © Albert Bleumink)

Deze foto van een zwaan op de Utrechtse Heuvelrug kreeg 108 stemmen. Ryka Takkebos wilde hiermee de schoonheid van de natuur in het zonnetje zetten.

een zwaan in een sloot met zonsondergang.
Zwaan op de Utrechtse Heuvelrug. (Foto: © Ryka Takkebos)

Mariska de Ruiter kreeg 101 stemmen voor deze foto van mandarijneenden op Natuurbegraafplaats Elspeet. Ze vindt het 'prachtige beestjes' en zet ze daarom in het zonnetje.

drie eenden in het water, bij het riet.
Mandarijneenden in Elspeet. (Foto: © Mariska de Ruiter)

Heb je gewonnen?

Van harte gefeliciteerd! Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op per e-mail. Vergeet niet om je foto op social media te delen met de hashtag #inhetzonnetje en tag Wandel.nl. Leuk om elkaar mee te inspireren!

Dit waren alle inzendingen: