Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Blog

Op pad met een pro: wandelend vergaderen met Tom Suter

Een ommetje maken met Tom Suter is een bijzondere ervaring. We lopen samen een rondje, alleen wel een totaal ander rondje. Waar ik een Veluws beekje zie kabbelen, passeert hij een Alpenwei met grazende koeien. De techniek staat letterlijk voor niets. We gaan digitaal op pad met een pro!

Anton Damen
afbeelding van Tom Suter, wandelend in Zwitserland

Tekst en foto's: Anton Damen

Weet je wat het probleem is van de meeste pro’s? Ze gaan niet genoeg op pad! In plaats daarvan zitten ze te veel uren per dag op hun bureaustoel achter Zoom, Teams en Hangout. Dat kan anders, gezonder en… leuker, vond de Nederlandse Tom Suter. Dus bedacht hij de vergaderapp Feeting, als wapen in de strijd tegen ‘het nieuwe roken’ zoals het zitten tegenwoordig heet. Met Feeting, een samentrekking van ‘feet’ en ‘meeting’, móeten jij en je collega's juist in beweging komen. Want vergaderen, dat doe je niet achter een webcam, maar in de buitenlucht. En voor interviewen geldt vandaag hetzelfde, want Tom en ik hebben in Feeting een wandelafspraak gepland. Handig! Of moet ik schrijven: voetig?

Zwitserse koeienbel

Het idee voor Feeting ontstond in de lockdown, toen de Zoom-vermoeidheid toesloeg en mensen op hun thuiswerkplek nog minder beweging kregen dan op kantoor, want "daar moesten ze nog naar de koffieautomaat heen en weer lopen, thuis deden ze dat één keer voordat ze de Nespresso permanent naar de thuiswerkplek verplaatsen", zegt Tom. We lopen samen op, maar zien en horen andere dingen. Bij mij blaft een hond, bij hem klinkt een Zwitserse koeienbel. "We hielden altijd al van hiken en klimmen, dus de bergen hier waren de reden om vijf jaar geleden om naar Zwitserland te verhuizen. We wonen in een pittoresk dorpje, heel fotogeniek."

afbeelding van Tom Suter met Zwitserse koeien
afbeelding van Tom Suter die wandelt

Stappenteller als notulist

De app werd in januari bedacht om het nuttige met het aangename (wandelen dus) combineren. Het daadwerkelijk maken van de app, daar gingen de nodige uren in zitten. En kilometers. "Je denkt misschien dat programmeurs de hele dag op hun kont zitten, over een toetsenbord gebukt, maar deze app heeft het team vooral lopend tot stand gebracht. We moesten veel meters maken, om te ontdekken wat wel en wat niet werkt. Dat leer je alleen in de praktijk. Het resultaat is bijvoorbeeld dat de microfoon zo is afgestemd, dat je geen last hebt van wind of stadslawaai, en dat je zelfs met een grotere groep nog het gesprek kan volgen. Een andere belangrijke feature is dat de app na afloop het hele gesprek uitgewerkt als tekst presenteert. Dat voorkomt dat je tijdens het wandelen onhandig met een notitieblokje moet lopen om aantekeningen te maken, of dat je naar het scherm moet turen."

Handig, een stappenteller-als-notulist, hoewel die functie op dit moment alleen in het Engels werkt. Het belangrijkste is natuurlijk dat de app écht werkt en mensen van hun bureau losweekt. Ook de uitvinder zelf. "Voorheen haalde ik alleen in het weekend die 10.000 stappen, nu ga ik elke dag over dat getal heen. Op mijn sloffen."

Feeting is gratis te downloaden voor iPhone en Android.