Hunze en Fivelpad

Het Hunze en Fivelpad is een route van totaal 103 km, die loopt van Zoutkamp naar de stad Groningen. Je wandelt door een aantal totaal verschillende landschappen op de grens van oude kleigronden en polders.

De wandelroute Hunze en Fivelpad in het kort

Het Hunze en Fivelpad is een route van totaal 103 km, die loopt van Zoutkamp naar de stad Groningen. Je wandelt door een aantal totaal verschillende landschappen op de grens van oude kleigronden en polders. De route is verdeeld in vier trajecten, die verder verdeeld zijn in 11 etappes variërend in lengte van 4 tot 18 km.

De indeling is als volgt:

  1. Zoutkamp - Kloosterburen: 20,8 km - 3 etappes
  2. Kloosterburen - Uithuizen: 29,9 km - 3 etappes
  3. Uithuizen- Stedum: 22,4 km - 3 etappes
  4. Stedum - Groningen Hoornse Plas: 29,1 km - 2 etappes

De route loopt dwars door het Groninger platteland, waar niet overal restaurants, cafés of cafetaria’s te vinden zijn. Het pad is rood-blauw gemarkeerd.

Lees meer over Johan Vellinga's ervaringen

Een zwart spook, twee witte juffers, een zwarte spookhond met gloeiende ogen, twee vurige landmeters met een paard zonder kop en een vurige ijzeren wagen, bespannen met vier helhonden. Johan Vellinga liep het tweede deel van het Hunze- en Fivelpad, tussen Warffum-Stedum (circa 17 km). Zijn advies: alleen overdag daar lopen. En neem een pieper mee...
Johan Vellinga Lees meer

Het paard van ome Loek

Een echt Gronings beeld is het paard van ome Loek. Bij aankomst in de stad kom je hem al meteen tegen.

Maak Wandel.nl nog leuker

Ken jij een mooie wandelroute, waarvan je vindt dat deze hier genoemd moet worden? Heb je deelgenomen aan een wandelevenement en wil je je ervaringen delen met andere wandelaars? Stuur je verhaal, foto’s of filmpjes naar redactie@wandel.nl. Dan staat jouw verhaal binnenkort wellicht op Wandel.nl.

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?Bestel de gids! Bestel de gids!