Overijssel

Wandelaars vinden in Overijssel Hanzesteden, polders, riviertjes, glooiende heidevelden en bossen op de Sallandse Heuvelrug.

Wandelen in Overijssel

Overijssel staat bekend om zijn polders, meren, riviertjes en beken, maar je kunt er ook genieten van prachtige vergezichten, glooiende heidevelden en bossen in Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug. In Overijssel vind je Giethoorn, het ‘Venetië van het Noorden’, een flink aantal  Hanzesteden met hun rijke historie én grote landgoederen met bijbehorende havezaten, landhuizen en kastelen.

De mooiste wandelingen in Overijssel

Overzicht van mooie wandelroutes in Overijssel

Op deze site vind je een handig overzicht van ruim twintig wandelroutes in Overijssel. Van ommetjes onder de 5 kilometer tot het Hilligenpad van ruim 100 kilometer: een bezinningsroute waarop je in alle rust door Twente kunt zwerven.

De leukste wandelevenementen in Overijssel

De bij de KWBN aangesloten lid-organisaties organiseren regelmatig verschillende wandelevenementen. Van eendaagse tochten tot meerdaagse evenementen. Klik op de button voor alle wandelevenementen in Overijssel. Op de pagina evenementen vind je ook alle tochten in de andere provincies.

Wandelevenementen in Overijssel

Maak Wandel.nl nog leuker

Ken jij een mooie wandelroute, waarvan je vindt dat deze hier genoemd moet worden? Heb je deelgenomen aan een wandelevenement en wil je je ervaringen delen met andere wandelaars? Stuur je verhaal, foto’s of filmpjes naar redactie@wandel.nl. Dan staat jouw verhaal binnenkort wellicht op Wandel.nl.

Klik hier voor routes in andere provincies

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?