Wandelroutes in Overijssel

Wat zijn de mooiste wandelroutes en wandelgebieden in Overijssel? Lees de artikelen op Wandel.nl. Waar ga jij wandelen?

Artikelen over wandelroutes in Overijssel

Stap in het verleden op deze wandelroutes

In Nederland liggen diverse wandelroutes waarop je meer te weten komt over het verleden. Van de Romeinen aan het begin van de jaartelling tot de Watersnoodramp in de twintigste eeuw. Wandel.nl zet mooie routes langs geschiedenis op een rij.

Lees meer
De mooiste wandelroutes in de herfst: tips

Op welke wandelroutes kun je volop genieten van de herfst? Wandel.nl zet mooie herfstroutes voor je op een rij. Ze voeren door prachtige loofbossen met paddenstoelen en kastanjes en geven je het ultieme herfstgevoel.

Lees meer
Wandel over de oude trambaan bij Oldenzaal

Bijna honderd jaar geleden liep er een tramlijn van Oldenzaal naar Denekamp. De Wandelroute Trambaan loopt langs herinneringen aan het oude spoor.

Lees meer
De mooiste netwerkwandelingen in Salland en de IJsselvallei

De Sallandse Heuvelrug en de IJsselvallei zijn perfecte wandelgebieden. Vijftien netwerkwandelingen brengen je langs het moois in deze gebieden in Oost-Nederland. Ze staan beschreven in een onlangs verschenen gids.

Lees meer
De mooiste picknickplekken van Nederland

Ga je met meerdere wandelaars op pad? Dan is het gezellig om onderweg te picknicken. Of ontmoet andere wandelaars bij een picknickplek. Wij zetten de mooiste picknickplaatsen in alle provincies van Nederland voor je op een rij.

Lees meer
De mooiste netwerkwandelingen in Twente

In Twente kun je prachtig wandelen. Je vindt er heel veel verschillende landschappen. Door deze landschappen gaan 15 netwerkwandelingen die zijn beschreven in een handige gids met beschrijvingen en kaarten.

Lees meer
Wandelroutes bij steden: Enschede

Wandel.nl geeft je iedere week een overzicht van wandelroutes in de buurt van een stad. Deze week is de grootste stad in de regio Twente aan de beurt: Enschede!

Lees meer
Wandelroutes bij steden: Zwolle

Wandel.nl maakt elke week een lijstje van wandelroutes rondom een grote stad. Deze week is de hoofdstad van de provincie Overijssel aan de beurt: Zwolle!

Lees meer
Wandelen in minder bekende natuurgebieden: Oost-Nederland

Nederland is prachtig! In deze serie nemen we je mee naar nog relatief onbekende natuurgebieden in de verschillende regio’s in Nederland. In dit artikel tippen we je vijf mooie wandelgebieden in het oosten van het land.

Lees meer
Twents Blokje Om: 300 kilometer aan onmeunig wandelplezier

Twents Blokje Om staat voor maar liefst 300 kilometer aaneengesloten wandelroutes. Iedere route heeft een eigen thema. Je vindt hier onmeunig (is enorm in het Twents) wandelplezier.

Lees meer
Alternatieve Sallandse Wandelvierdaagse

We zijn in Salland, een landstreek in het westen van Overijssel. Hier kan je nog tot en met mei 2021 geheel coronaproof meelopen met de Alternatieve Sallandse Wandelvierdaagse. Wandel.nl vertelt je meer over het evenement.

Lees meer
Wandelroutes in Twente: 10 tips

Twente, in de uiterste oosthoek van Overijssel, staat garant voor mooie wandelroutes. Wandel.nl wijst je de weg.

Lees meer
5 wandelroutes in de Sallandse heuvels

In het gebied tussen Holten en Ommen liggen een aantal heuvelachtige natuurgebieden waar het zeer goed wandelen is. Wandel.nl tipt 5 mooie wandelroutes in Salland.

Lees meer
Wandelnetwerken per provincie

Is er een wandelnetwerk via knooppunten bij jou in de buurt? Wandel.nl zet de netwerken voor wandelaars per provincie op een rij.

Lees meer
Wandelen via wandelknooppunten

Met wandelnetwerken via knooppunten kun je als wandelaar alle kanten op. Hoe dat allemaal precies werkt? Wandel.nl legt het uit.

Lees meer
Woldberg Steenwijk (NS-route)

Vanaf Steenwijk loop je richting de grafheuvels Eeserveld. Langs het heideveld ga je weer terug naar De Woldberg. Op de flank van de berg vind je een robuuste uitkijktoren, met een mooi uitzichtpunt.

Lees meer
Holterberg

Boswachterij Sallandse Heuvelrug ligt in een uniek heuvellandschap met schitterende panorama’s. Je moet soms flink klimmen, maar de zandpaden zijn goed begaanbaar.

Lees meer
Overijssel

Wandelaars vinden in Overijssel Hanzesteden, polders, riviertjes, glooiende heidevelden en bossen op de Sallandse Heuvelrug.

Lees meer


In de Wandel.nl webshop

€ 6,95
Ledenprijs € 5,00
€ 6,99
Ledenprijs € 5,20
€ 12,50
Ledenprijs € 9,50