Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Tips & Tricks

Zo voorkom je pijn aan je voeten tijdens het wandelen

Niets vervelender voor een wandelaar dan voetklachten. Goede schoenen met een corrigerend inlegzooltje kunnen chronische voetklachten voorkomen. De inlegzolen van Footlogics geven je voeten extra steun en draagcomfort.

Wandelaars in het bos
Wandel.nl in samenwerking met Footlogics

Wandel.nl in samenwerking met Footlogics

Wandelen is niet alleen gezond; je geheugen verbetert, het voorkomt gewrichtsklachten en wandelen werkt tegen stress en depressieve gevoelens. Als je een beetje stevig doorstapt, werk je op een makkelijke manier aan je conditie en het risico op blessures is klein. Toch zijn er genoeg voetklachten waardoor wandelen niet of minder makkelijk gaat.

De meeste klachten ontstaan door een onbeduidend pijntje aan je voeten te negeren. Doe er snel iets aan en voorkom dat vage kwaaltjes heel vervelende chronische klachten worden waardoor je helemaal niet meer kunt wandelen. Gelukkig kun je veel zelf voorkomen met goede wandelschoenen en geef je voeten extra ondersteuning met een corrigerend inlegzooltje

Voetklachten door wandelen

Als je niet goed voorbereid gaat wandelen kunnen er verschillende klachten ontstaan. Hieronder vertellen we meer over de meest voorkomende voetklachten door wandelen.

Peesplaatonsteking en hielspoor

Heb je ‘s morgens bij het opstaan een vlammende pijn in je hiel, dan zou dit een peesplaatontsteking kunnen zijn. Onder de voet loopt een pees, de zogenaamde peesplaat. Deze loopt vanaf je tenen naar de hiel en vangt de klappen op als je wandelt. Je kunt deze pees goed voelen met je vingers als je je voetboog hol maakt. De peesplaat  wordt tijdens het lopen voortdurend uitgerekt en de aanhechting bij het hielbot komt onder grote druk te staan. Hierdoor kan het botvlies geïrriteerd raken en gaan ontsteken. Dat noemen we peesplaatontsteking. Om het weefsel te beschermen ontstaat er een stukje verkalking aan het bot. Dit wordt hielspoor genoemd.

Infographic: Ondersteuning van de voet door een inlegzool
Ondersteuning van de voet door een inlegzool
Footlogics Comfort
Footlogics Comfort

Pijn aan de bal van de voet – Morton’s neuralgie

Bij een Mortons neuroom (ook wel Mortonse neuralgie genoemd), heb je aanhoudende pijn in de voorzijde van je voet. Mortonse neuralgie ontstaat meestal gewoon door irritatie, door grote druk op de voet en overpronatie. Strakke of te kleine schoenen en schoenen die weinig ondersteuning bieden, zorgen voor meer pijn en kun je beter vermijden.

Eeltknobbel (bunion)

Veel wandelen zorgt voor druk en wrijving op je voeten en tenen. Je voet gaat zich daar zelf tegen beschermen door eelt te ontwikkelen. Het nadeel is dat het eelt tijdens het wandelen in je huid kan drukken, wat behoorlijk pijn kan doen.

Achillespeesblessure

De achillespees is een belangrijke spier, die weliswaar tegen zware belasting kan, maar tevens gevoelig is voor overbelasting. Pijn door een achillespeesblessure zit vaak in de aanhechting van de pees net boven de hiel.

Naast voetklachten kan wandelen op schoenen die je voeten onvoldoende steun geven ook klachten in andere delen van je lichaam veroorzaken. Denk daarbij aan lage rugpijn, pijn in je scheenbenen en pijnlijke knieën

Inlegzolen die helpen bij voetklachten

Wie goed voorbereid op pad gaat, heeft weinig kans op blessures. Footlogics heeft heerlijke inlegzolen voor je wandelschoenen. Voor wandelaars adviseren we onze Footlogics Comfort, lederen Comfort Plus en Footlogics Sports.  

1. Footlogics Comfort: De meest verkochte inlegzool van Footlogics bij hielspoor, peesplaatontsteking en voetklachten door overpronatie. Footlogics Comfort wordt ook aanbevolen door fysiotherapeuten en pedicures bij veelvoorkomende voetklachten zoals pijn aan de bal van de voet, kniepijn en lage rugpijn. De basis van stevig PU rubber ondersteunt de voetboog en is tegelijkertijd flexibel. Veerkrachtige pads onder de voorvoet en hiel zorgen voor extra demping en draagcomfort.

Footlogics Sports

2. Footlogics Comfort PLUS: De Rolls Royce uit het assortiment van Footlogics!  De toplaag van Comfort PLUS is van echte suede. Dat voelt comfortabel en zacht aan je voeten.

3. Footlogics Sports biedt comfortabele middelstevige, veerkrachtige ondersteuning. Footlogics Sports ondersteunt de voetboog en neemt de druk weg van de voorvoet, hiel en enkel.

Over Footlogics

Footlogics bestaat al bijna 18 jaar en we hebben de afgelopen jaren al heel veel mensen blij gemaakt. Onze missie: Lekker Lopen Zonder Pijn!

Waarom kiezen voor Footlogics Inlegzolen?

  • Altijd 30-dagen-tevreden-garantie;
  • Deskundig, professioneel en persoonlijk advies, 7 dagen in de week;
  • Ook na je aankoop staat Footlogics voor je klaar en kun je hier terecht met al je vragen;
  • Bijna 4000 klanten deelden hun mening en geven Footlogics een 9!;
  • Inlegzolen van Footlogics kunnen 100% worden vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering;
  • Footlogics zijn ontwikkeld in samenwerking met een team van voetspecialisten en podologen in Spanje- Barcelona.
Footlogics Sports
Footlogics Sports