Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Tips & Tricks

Top-5 lichamelijke klachten bij wandelen

Een goede wandeling moet lekker ontspannend zijn. Maar wat als je wandeling gepaard gaat met pijnlijke klachten? Dan is het belangrijk dat je dit zo snel mogelijk laat behandelen, bijvoorbeeld bij Bergman Clinics: de nummer één in orthopedische zorg.

Bergman Clinics
Wat zijn de meest voorkomende blessures bij wandelaars? (Foto: © Bergman Clinics)

Je knieën, heupen, voeten, enkels: zeker als je met een zware rugtas wandelt, kunnen ze best wat te verduren krijgen. Zelfs als je wandelt met de beste uitrusting, kan je zomaar een pijnlijke knie oplopen. Hoe los je je klachten op? En wat zijn de meest voorkomende lichamelijke klachten bij wandelaars? We vroegen het aan de experts van Bergman Clinics. 

Bergman Clinics biedt gespecialiseerde aanpak in knieblessures, heupaandoeningen, voet- en enkelproblemen en schouder- en hand/polsklachten. Hoewel het altijd verstandiger is om te voorkomen dan te genezen, staan de experts van Bergman Clinics voor jou klaar bij lichamelijke klachten.

Knieblessures

Kniepijn is een veelvoorkomende klacht bij wandelaars, vaak veroorzaakt door overbelasting. Bij Bergman Clinics richten de specialisten zich op het diagnosticeren van de specifieke oorzaak. Waar komt je kniepijn vandaan? Behandelingen om je kniepijn te verminderen kunnen bijvoorbeeld bestaan uit fysiotherapie of geavanceerde knieoperaties.

Ook het apart trainen van je bil en bovenbeenspieren kan problemen voorkomen. Natuurlijk is voorkomen altijd beter dan genezen. Bouw je wandelintensiteit daarom goed op en gebruik de juiste wandelschoenen.

Top 5 Lichamelijke Klachten Bij Wandelen Knieblessures
Knieblessures. (Foto: © Bergman Clinics)
Top 5 Lichamelijke Klachten Bij Wandelen Heupaandoeningen
Heupaandoeningen. (Foto: © Bergman Clinics)

Heupaandoeningen

Heuppijn kan wijzen op aandoeningen zoals artrose of bursitis (ontsteking van je slijmbeurs). De orthopeden van Bergman Clinics zijn experts in het diagnosticeren en behandelen van deze heupaandoeningen. Voor je heupklachten zijn veel mogelijkheden, zowel niet-chirurgisch als chirurgisch.

Heupaandoeningen kun je voorkomen door regelmatig te stretchen en niet te lange wandelingen te maken, zo ontzorg je je heupen. Ervaar je toch klachten? Dan staan de experts voor je klaar.

Voet- en enkelklachten

Je kunt flink wat last krijgen van problemen met je voeten en enkels, zoals fasciitis plantaris (hielspoor) of enkelinstabiliteit. Als wandelaar word je hierdoor ernstig beperkt. Gelukkig zijn er altijd op maat gemaakte behandelingen bij Bergman Clinics voor problemen met je voeten en enkels.

Een behandeling voor je voeten of enkels kan bijvoorbeeld bestaan uit het gebruik van steunzolen, fysiotherapie of chirurgie. Uiteraard is ook hier voorkomen beter dan genezen: een goede warming-up en het dragen van wandelschoenen met voldoende ondersteuning, demping en afwikkelvoorziening zijn cruciaal.

Top 5 Lichamelijke Klachten Bij Wandelen Voet En Enkel (1)
Voet- en Enkelklachten. (Foto: © Bergman Clinics)
Top 5 Lichamelijke Klachten Bij Wandelen Schouderklachten
Schouderklachten. (Foto: © Bergman Clinics)

Schouderklachten

Je zou het misschien niet verwachten, schouderproblemen bij wandelaars. Hoewel ze minder frequent voorkomen, zijn ze er wel degelijk. Vooral bij wandelaars die doorgaans zware rugzakken dragen voor langere tijd.

De experts van Bergman Clinics kunnen helpen met behandelingen variërend van pijnmanagement tot gespecialiseerde schouderoperaties. Schouderklachten voorkom je door je rugzak goed aan te passen aan je lichaam en het gewicht te beperken.

Hand- en polsklachten

Wandel je weleens met wandelstokken? Dan kunnen hand- en polsklachten zoals tendinitis (pijn bij een ontsteking van een pees) ontstaan. Ook door een verkeerde houding tijdens het wandelen kun je last krijgen van hand- en polsklachten.

Bij Bergman Clinics bieden ze behandelingen voor al je hand- en polsklachten. Dit kan bestaan uit spalken, injecties of voor ernstige gevallen operaties. Ook hier geldt: met een goede techniek en ergonomische hulpmiddelen voorkom je vaak al de meest voorkomende klachten aan hand en pols.

Top 5 Lichamelijke Klachten Bij Wandelen Hand en polsklachten
Hand- en polsklachten. (Foto: © Bergman Clinics)

⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Bergman Clinics. Samen willen we zoveel mogelijk mensen in beweging brengen.

Profiteer Van Voordelen Op Je Zorgverzekering Kwbn

Dé zorgverzekering voor wandelaars

Profiteer als Wandel.nl lezer van voordelen op je zorgverzekering van Zilveren Kruis

Meer informatie