Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Uitrusting

Voorkom winterklachten aan je voeten met compressiekousen

Hoe kunnen compressiekousen je helpen bij winterklachten aan je voeten? We vroegen het de experts van Sockwell.

afbeelding van twee mensen die hun voeten opwarmen bij het vuur van de open haard.

In samenwerking met Sockwell

Heb jij al nagedacht over goede wandelsokken voor jouw aankomende winterwandelingen? Juist in de winter verdienen je voeten wat extra aandacht, om ze warm te houden en om typische winterklachten te voorkomen. Met de compressiekousen en wandelsokken van Sockwell zit dat wel goed. Het zijn daarom ook hele goede cadeautjes voor de feestdagen. Hieronder zetten we drie veelvoorkomende voetklachten in de koude maanden uiteen. Hoe kunnen compressiekousen je daarbij helpen?

afbeelding van iemand die zijn compressiekous buiten aantrekt.

1. Nooit meer koude tenen

Wandelen in de winter heeft iets magisch, vooral met sneeuw of rijp. Maar bij koude temperaturen wil je natuurlijk wel voorkomen dat je koude tenen krijgt. Juist de tenen koelen snel af doordat bloedvaten door kou gaan vernauwen. Dit is een natuurlijke reactie van het lichaam om zo weinig mogelijk warmte te verliezen. De bloedtoevoer en hiermee ook de warmtetoevoer naar je uiterste ledematen wordt minder goed. Compressie in de sokken helpt de bloedtoevoer naar de voeten optimaal te houden en activeert de pompfunctie van je kuitspieren. Dit verkleint de kans op koude tenen en zorgt voor meer wandelcomfort.

2. Voorkom knellende schoenen

Je staat op het punt om een winterwandeling te gaan maken en trekt je wandelschoenen aan. Huh? Ze lijken opeens strakker te zitten. Waarschijnlijk komt dit omdat je dacht met lekker dikke sokken je voeten warm te houden. Met de juiste wandelsokken is dit helemaal niet nodig. Een van de voordelen van Sockwell wandelsokken is niet alleen de compressie, maar ook dat ze gemaakt zijn van merino- én alpacawol. Een thermische materialencombinatie die zorgt voor een uitstekende isolerende werking, zonder dat je gelijk hele dikke sokken aan hoeft. Je wandelschoenen zitten dus nog net zo comfortabel en je voorkomt vervelende drukpunten, die ook weer kunnen zorgen voor een verminderde bloedcirculatie en blaren.

afbeelding van een lachende man met Sockwell sokken aan.
Sockwell wandelsokken en kousen zijn niet dik, maar isoleren goed.

3. Weg met schimmels

Heb je in de winter snel last van voetschimmel of schimmelnagels? Dit ontstaat door een te vochtig voetklimaat, waarbij je voeten niet goed kunnen ademen. Door de wol in de sokken van Sockwell ontstaat er een prettig klimaat voor je voeten, maar niet voor ongewenste bacteriën. Het natuurlijke lanoline-gehalte in de wolvezels remt de bacteriegroei, die normaal gesproken tot schimmels leiden. Wol kan vocht absorberen én heeft ademende eigenschappen, waardoor je je voeten beschermt tegen overmatige transpiratie en ze dus lekker droog houdt. Bijkomend voordeel is dat je droge voeten minder snel afkoelen. Wel zo prettig tijdens je winterwandeling!

Doe mee & win: 5x Sockwell Ascend II wandelsokken

In samenwerking met Sockwell mogen wij vijf Wandel.nl-lezers blij maken met een nieuw paar hoge wandelsokken met compressie: de Sockwell Ascend II voor dames en voor heren t.w.v. €32,50. Dit zijn duurzame, comfortabele kousen die zorgen voor een optimale bloedsomloop en demping. Je voelt je langer energiek, verkleint de kans op spierpijn en voorkomt blaren en andere irritaties tijdens het lopen. Dankzij de hoogwaardige materialen blijven je voeten tijdens je wandeling droog en op temperatuur.

Helaas... deze winactie is inmiddels gesloten. Wij hebben contact opgenomen met de prijswinnaars.

afbeelding van de compressiekousen die je kunt winnen op Wandel.nl.
Links: de Sockwell Ascend II voor dames. Rechts: Sockwell Ascend II voor heren.