Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Uitrusting

Goed nieuws: compressiekousen worden steeds hipper

Compressiekousen hadden ooit het imago van lelijke, huidkleurige steunkousen. Maar die tijd is voorbij. Ze voorkomen niet alleen vermoeide benen tijdens en na je wandeling, maar zien er ook nog eens steeds leuker uit.

afbeelding van een man met compressiekousen, die wandelt langs het water.

In samenwerking met Sockwell

Ken jij de wandelsokken van Sockwell al? Dit merk heeft haar nek uitgestoken om het aanbod van compressiekousen te vernieuwen en bracht een collectie op de markt van wandelsokken met compressie die gezien mogen worden. Iedereen moet ze kunnen dragen, is hun motto. Waarom zou je als wandelaar niet ook modieuze en trendy sokken of kousen kunnen dragen als jij de paden op gaat? Zelfs op een dag dat je niet wandelt, bijvoorbeeld tijdens een lange reis of als je lang moet staan? Kies voor een lekker kleurtje of printje dat matcht met je outfit en je bent helemaal van deze tijd. De tijd dat compressiekousen enkel en alleen voor mensen met medische aandoeningen waren, die hebben we echt achter ons gelaten.

afbeelding van een man, zittend op een steen, met compressiekousen aan.

De voordelen van compressiekousen

Compressiekousen geven extra compressie bij de onderbenen, waardoor de bloedcirculatie wordt gestimuleerd. Het bloed wordt als het ware naar boven geduwd, waardoor je tijdens het lopen een energieboost krijgt. Er gaat meer zuurstof naar je beenspieren en afvalstoffen worden beter afgevoerd. Dat maakt je benen niet alleen energieker tijdens je wandeling, het werkt dus ook positief door in het herstel na je wandeling. Bijkomend voordeel is dat je door het dragen van compressiekousen minder kans hebt op blessures, zoals scheenbeen- en achillespeesklachten.

Het materiaal

Misschien maakt het je niet zo heel veel uit of je er goed uitziet tijdens je wandeling? Weet dan dat vooral het materiaal van je compressiekousen telt. De wandelsokken en -kousen van Sockwell zijn gemaakt van een unieke materialenmix met de fijnste merinowol en bamboe of alpacawol. Dit zijn natuurlijke materialen met een antibacteriële werking, wat zorgt voor een ‘aangenaam voetklimaat’. Het materiaal heeft 4 praktische voordelen:

  • De compressiekousen houden je voeten droog
  • Op koude dagen houden ze je voeten aangenaam op temperatuur
  • Je kousen blijven geurvrij, dus geen nare luchtjes als jij je schoenen uittrekt
  • De compressiekousen zakken niet af en je voelt geen naden

Dit alles zorgt ervoor dat je veel minder kans hebt op blaren en andere irritaties.

afbeelding van twee mensen die hun voeten uit de tent steken, met compressiekousen aan.
afbeelding van iemand die aan het hiken is bij een rivier, met compressiekousen aan.

Nieuwsgierig geworden naar de compressiekousen van Sockwell? Neem een kijkje op hun website. Bij je bestelling ontvang je nu tijdelijk een gratis exemplaar van Magazine Wandel.nl, mocht je die nog niet in huis hebben!

Bekijk de collectie van Sockwell