Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Tips & Tricks

Pijn in je voeten? Train je voeten sterk

Heb je last van je voeten tijdens het wandelen en wil je daar wat aan doen? Train dan je voeten. Hier leggen we uit waarom dit klachten kan voorkomen en verminderen en hoe jij daar als wandelaar je voordeel mee kunt doen.

Header | Voetentraining

In samenwerking met Voetentraining.nl


Heb jij last van je voeten als je wandelt? Vooral bij lange afstanden? Je staat niet alleen. Heel veel mensen hebben voetklachten. De klachten nemen bijna altijd in de loop van de tijd toe. Misschien ben je al op zoek gegaan naar advies of hulpmiddelen, maar heeft het niets opgeleverd. Je hebt nog steeds last van je voeten. En je kunt nog steeds niet lang wandelen, terwijl je dat zo fijn vindt. Herkenbaar? Dan kun je zelf aan de slag met trainen. Zo stop je de pijn en voorkom je dat het (nog) erger wordt. Want door te trainen versterk je de voetspieren. En sterke voetspieren voorkomen voetklachten.

Voetentraining ontwikkelt online trainingen voor de volgende voetklachten:

  • Hallux valgus, (scheve teen)
  • Hielspoor
  • Mortons neuroom
  • Klauw- en hamertenen
  • Metatarsalgie (voorvoetpijn)
  • Hallux rigidus/limitus
  • Tailors bunion

En voor wie graag zijn voeten gezond wil houden, is er de Online Training Gezonde Voeten.

Het fundament van ons lichaam

Wist je dat bij mensen die nooit op schoenen lopen, voetklachten bijna niet voorkomen? Wij, de schoendragers, kijken niet om naar onze voeten. We stoppen ze weg in stevige schoenen en kijken pas goed als we pijn hebben.

Voeten zijn het fundament van ons lichaam. Veel klachten aan de nek, de schouders of de rug zijn terug te leiden naar de stand van de voeten. Toch wordt bijna alles getraind, behalve de voeten. Je krijgt het advies om stevige schoenen te dragen, maar dat is eigenlijk helemaal niet goed voor de voetspieren. De voetspieren hoeven dan niets te doen en worden lui. En dat is een gemiste kans, want getrainde voetspieren zijn ontzettend belangrijk. Waarom? Omdat je de hele dag op je voeten loopt en omdat je voeten bepalen hoe je loopt. Je voetspieren heb je immers niet voor niets. Je voeten dragen bij aan de stand van je lichaam en je lichaam draagt bij aan de stand van je voeten.

Gratis voetoefeningen

Voetentraining.nl heeft een aantal oefeningen online staan die je gratis kunt downloaden. Deze gratis oefeningen vormen samen een korte training waarmee je direct aan de gang kunt. Dankzij de oefeningen verdwijnen voetklachten snel. Train je voeten en verbaas je over het resultaat. Stel je voor dat je geen last meer hebt van je voeten. Zou fijn zijn toch? Je merkt na een paar dagen al dat je voeten soepeler en sterker worden! Klik op onderstaande button om naar de gratis oefeningen te gaan.

Ga naar voetentraining.nl