Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Tips & Tricks

Op weg naar gezonde voeten? Bekijk deze tips!

Ook in de winter is het belangrijk om goed voor je voeten te zorgen. In dikke sokken en wandelschoenen ontstaan de ideale omstandigheden voor een schimmelinfectie. Daarom geven we je tips om je voeten gezond te houden.

Schoenen

Wandel.nl in samenwerking met FunghiClear™

Goede voetverzorging is altijd belangrijk, maar zeker in de winter. Juist als je voeten dik ingepakt zitten in je sokken en wandelschoenen ontstaan de ideale omstandigheden voor een vervelende schimmelinfectie. De dagelijkse verzorging van je voeten verdient daarom aandacht, zeker als je straks in het voorjaar weer goed voor de dag wilt komen. Hieronder vertellen we je in vijf stappen waar je bij een goede voetverzorging op moet letten.

Stap 1: Vermijd infectie

Teennagelschimmels en voetschimmels zijn heel besmettelijk en loop je heel gemakkelijk op in bijvoorbeeld de badkamer, douches en kleedruimtes van sportzalen, zwembaden en sauna’s. De schimmel laat hele kleine, met het oog onzichtbare sporen achter, die zich verspreiden via achtergebleven huidschilfers van besmette personen. Vochtige en druk bezochte plaatsen, waar mensen op blote voeten lopen, vormen een broeihaard voor schimmelsporen. Het dragen van badslippers verkleint de kans op een voetschimmel. Het is altijd belangrijk om je voeten goed te drogen (ook tussen de tenen) na het wassen of sporten. Zeker na het bezoek van een gemeenschappelijke ruimte is het aanbevolen je (gezonde) voeten preventief te behandelen met een schimmelwerend product.

Wandelschoenen met pet

Stap 2: Goede en schone schoenen

Besteed ook aandacht aan goede schoenen. Belangrijk is dat je schoenen goed passen, zodat de huid niet kan beschadigen bij intensief gebruik, bijvoorbeeld tijdens het wandelen. Zorg ervoor dat je je schoenen regelmatig wisselt en goed onderhoudt. Voor dagelijks schoeisel geldt dat het aanbevolen is om de schoenen niet te lang achter elkaar door te dragen (maximaal 2-3 dagen achter elkaar) en daarna goed te laten luchten. Voor sportschoenen en gympen is het van belang deze na gebruik goed te laten drogen.

Om eventuele (her-)infecties met teennagelschimmels en/of voetschimmels te voorkomen is het goed om de schoenen aan de binnenkant met een of twee “pufjes” van de FunghiClear™ Anti-schimmel Spray in te spuiten. Het beste is om dit zowel voor als na gebruik te doen. Voorkomen is altijd beter dan genezen!

TIP: let op dat je ook je teennagels goed onderhoudt door ze regelmatig te knippen en schoon te maken. Ook je teennagels kun je preventief behandelen met FunghiClear™ Anti-schimmel Spray.

Stap 3: Iedereen doet mee

Schimmelinfecties aan de voet zijn specifiek voor de teennagel en de voet. Deze schimmels groeien juist goed in het micromilieu van de huid en nagel van de voet en zullen niet snel ergens anders op het lichaam gedijen. Echter ze zijn, mede door de sporen die ze achterlaten, wel besmettelijk en kunnen zich ook na vele maanden nog verspreiden. Vaak zien we schimmels verspreiden van de ene nagel naar de volgende of op verschillende plekken op de voet. Maar net zo gemakkelijk verplaatsen de schimmels zich naar andere voeten, bijvoorbeeld van familieleden waarmee we de badkamer delen. Om schimmelinfecties ook bij gezonde-, en ook actief sportende, leden van het huishouden te voorkomen, is preventief gebruik van FunghiClear™ aanbevolen.

Stap 4: Goed behandelen en therapietrouw

Schimmelinfecties zijn vaak zeer hardnekkig, moeilijk te behandelen en komen gemakkelijk terug, zelfs vele maanden (of zelfs jaren) na behandeling. Twee zaken zijn belangrijk om de kans op genezing en voorkoming van herbesmetting te vergroten. Allereerst moet je de behandeling gedurende geruime tijd (ook als de symptomen al verdwenen zijn) doorzetten. Over het algemeen is de minimale behandeltijd drie maanden en vaak is behandeling tot en met 12 maanden aanbevolen. Voor ouderen en mensen met een verminderde weerstand is het aanbevolen om op zijn minst twee keer per jaar de voeten te laten behandelen door een professional zoals bijvoorbeeld een pedicure.

TIP: raadpleeg een professional, zoals een pedicure, als je last hebt van teennagelschimmel en / of voetschimmel, zodat deze kwaal je wandelplezier nooit kan verpesten.

Stap 5: Goede voetzorg

Tot slot is het van belang om je voeten in goede conditie houden. Dit geldt voor iedereen, of je een actieve of passieve sporter bent, of je jong of oud bent, gezond of wat minder gezond bent. En dit is zeker belangrijk als je een verminderde weerstand hebt of veel op plaatsen komt waar anderen op blote voeten rondlopen. Immers onze voeten houden ons “op de been” en zorgen ervoor dat we naar buiten kunnen om van de omgeving te genieten. Geef je voeten de aandacht die ze verdienen. Net zoals we onze tanden iedere dag poetsen, en onze handen wassen, kunnen we ook onze voeten dagelijks verzorgen met een goede crème, en een preventieve natuurlijke spray zoals FunghiClear™ Anti-schimmel Spray.

Afbeelding 3 Op Weg Naar Gezonde Voeten Bekijk Deze Tips!

Speciale aanbieding

Als partner van wandelend Nederland heeft FunghiClear™ de missie om gezonde voeten te stimuleren. Speciaal daarom biedt FunghiClear™ een speciaal ‘Wandel.nl Gezonde Voetenpakket” aan. Dit pakket bestaat uit 1 verpakking FunghiClear™ Anti-schimmel Spray, 1 verpakking FunghiClear™ DeoSpray en een speciaal FunghiClear™ voeten doek om je voeten goed af te drogen. Dit pakket koop je voor de speciale actieprijs van € 29,00.

Bestel het pakket