Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Tips & Tricks

Voetschimmel: hoe kom ik er van af?

Schimmels zijn overal en ze kunnen gemakkelijk de huid of nagels infecteren. Daarbij zijn voeten het gevoeligst voor schimmels. Zowel tussen de tenen als aan de voetzolen of aan de teennagels. Wandel.nl vertelt je hoe je van die vervelende schimmels af kunt komen en belangrijker hoe je het kunt voorkomen.

slippers zwembad

Wandel.nl in samenwerking met FunghiClear

Een andere benaming voor voetschimmel is ‘zwemmerseczeem’, alleen is voetschimmel geen eczeem. Er wordt verwezen naar zwembaden, omdat je voetschimmel gemakkelijk oploopt in een zwembad. Het is hier warm en vochtig en daarom de ideale broedplaats voor schimmels. De huidschilfertjes van een besmet persoon laten los en komen zo terecht op bijvoorbeeld de vloeren van zwembaden, douche- en sportruimtes. Zo kan de schimmel andere mensen besmetten. Bescherm jezelf ertegen en draag altijd slippers in openbare sanitaire ruimtes.

Voeten

Hoe herken je een voetschimmel?

  • Jeuk of pijn tussen de tenen.
  • De huid is week.
  • De huid tussen de tenen gaat schilferen.
  • Onder de schilfers is de huid rood en pijnlijk.
  • Er ontstaan blaasjes waar vocht uit komt.

Heb je een of meerdere symptomen? Laat een pedicure ernaar kijken en een eventuele schimmel vaststellen.

Een natuurlijke oplossing

Eén op de vier volwassenen heeft last van schimmelinfecties aan de voet en/of nagels. FunghiClear™ Anti-Schimmel Spray biedt een bewezen natuurlijke oplossing om deze hardnekkige infecties te bestrijden en te voorkomen.

Het belangrijkste actieve ingrediënt van FunghiClear™ is Manuka-olie, afkomstig van de Manuka-boom uit Nieuw-Zeeland. Manuka-olie heeft namelijk sterke antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen samen met een aangename geur is FunghiClear™ uitermate effectief bij het behandelen van schimmelinfecties.

Bestel hier een FunghiClear™ Anti-schimmel Spray
CR | Afbeelding 1 | Voetschimmel: hoe kom je er van af?  FunghiClear