Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Tips & Tricks

Met deze tips blijven je voeten gezond en aantrekkelijk

Heb jij wel eens last van voetschimmels of kalknagels? Dit kan je wandelplezier flink bederven. Daarom geven we je op deze pagina tips om je voeten gezond te houden.

CR | Header | met deze tips blijven je voeten gezond en aantrekkelijk
Wandel.nl in samenwerking met FunghiClear™

Het is altijd heerlijk om een lange wandeling in de buitenlucht te maken. Bovendien is het goed om in beweging te komen. Je wilt immers actief en gezond blijven. Voor een onbezorgde wandeling zijn gezonde voeten essentieel. Des te vervelender dat 1 op de 4 volwassenen in Europa last van schimmelinfecties van de teennagels en/of voeten heeft of krijgt, zeker wanneer er meer van de voeten wordt gevraagd.

3 tips om je voeten gezond te houden

Tip 1: Verwen je voeten met passende schoenen die lekker zitten

Wanneer een schoen te klein is, kan dit zorgen voor vervelende kwaaltjes, zoals zweetvoeten, teennagelschimmel of voetschimmel. Knellende schoenen laten namelijk onvoldoende lucht en transpiratievocht door. Ook zorgt de wrijving voor kleine wondjes, waardoor schimmels makkelijk kunnen binnendringen. Als je de schoen niet past, draag hem dan niet!

Tip 2: Maak je voeten na een lange wandeling goed schoon

Was je voeten met water en zeep en droog de voeten daarna goed af. Behandel je voeten vervolgens preventief met FunghiClear Anti-Schimmelspray ter voorkoming van teennagelschimmel en andere voetschimmels.

Tip 3: Bezoek een pedicure

Je voeten worden beter van een bezoek aan de pedicure. De pedicure verwijdert bijvoorbeeld eeltplekken en behandelt je huid en nagels, waardoor je voeten in topconditie blijven. Op de site van ProVoet vind je een overzicht van pedicures en medisch pedicures bij jou in de buurt. Ook vind je hier meer tips om je voeten in topconditie te houden.

FunghiClear™ Anti-schimmelSpray
FunghiClear™ Anti-schimmelSpray

Beter voorkomen dan genezen

FunghiClear™ Anti-schimmelSpray is de natuurlijke oplossing ter voorkoming of bestrijding van teennagelschimmel en andere voetschimmels en is gemaakt van 100% natuurlijke actieve ingrediënten. Manuka-olie uit Nieuw-Zeeland is een belangrijk ingrediënt van FunghiClear™ Anti-schimmelSpray. De Manuka-olie staat bekend om de sterke schimmelwerende werking. 

FunghiClear™ Anti-schimmelSpray dringt door de nagel heen en dat is juist de plek waar het probleem zich vaak bevindt. FunghiClear™ is een goedgekeurd medisch hulpmiddel en heeft zichzelf bewezen in zowel laboratorische als klinische testen. FunghiClear™ wordt al jaren aanbevolen door professionele voetverzorgers, waaronder (medisch) pedicures voor het voorkomen en bestrijden van teennagelschimmels (kalknagel) en andere voetschimmels. 

Naast de bekende Anti-SchimmelSpray introduceert FunghiClear™ nu DeoSpray. Een effectief middel tegen sterk ruikende zweetvoeten of nare geurtjes uit de wandelschoenen.

Je koopt FunghiClear™ altijd eenvoudig en veilig via funghiclear.nl of bij een professionele voetverzorger.