Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Tips & Tricks

Verkoeling na je zomerse wandeling: gezond chocolade ijs

Wat is het toch heerlijk om jezelf na een warme zomerwandeling te trakteren op een verkoelend én gezond ijsje. Wandel.nl heeft speciaal voor deze zomerse dagen een verantwoord ijs recept voor je klaarstaan.

ijscoupe

Wat zo leuk is aan dit recept is dat (bijna) iedereen het kan maken. Het is super simpel, heeft maar 4 ingrediënten en je hebt er geen ijsmachine voor nodig. Alleen een vriezer en keukenmachine. Dit komt omdat je de bananen al een dag van tevoren in de vriezer legt. Succes en geniet ervan!

chocolade ijs

Ingrediënten voor 3-4 porties

  • 3 bevroren bananen
  • 2 eetlepels cacao
  • Scheutje (plantaardige) melk
  • 1 eetlepel pindakaas
  • (Optioneel) bevroren avocado
  • (Optioneel) chocoladestukjes of je favoriete nootjes

Bereiding

Belangrijk: leg de geschilde bananen minimaal één dag van te voren in de diepvries.

Doe de bevroren bananen in stukjes in een keukenmachine. Dit kan ook een in een blender of met een staafmixer. Voeg de cacao, pindakaas en een scheutje melk toe en meng door elkaar. Blijf mixen tot dat je een glad en romig chocolade ijs hebt. Wordt het ijs niet glad genoeg, voeg dan nog een scheutje melk toe. Voor extra romig ijs kan je ook een bevroren avocado in stukjes toevoegen aan het mengsel.

Als je het lekker vindt is dit het moment om de stukjes chocolade of nootjes door het mengsel heen te scheppen en voilà! Je hebt zelfgemaakt chocolade ijs. Je kunt het ijs meteen eten als een soort softijs of je laat het nog even in de vriezer opstijven. Het ijs kan vrij hard worden als je het lang in de vriezer laat liggen. Serveertip: voeg vers fruit toe.

Ijsje op een hoorntje