Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Tips & Tricks

Oefeningen met je eigen lichaamsgewicht

Ook binnenshuis kun je aan je conditie werken. Hier heb je geen ingewikkelde attributen of toestellen voor nodig. Met je eigen lichaam en wat ruimte kom je al een heel eind. Wandel.nl licht een aantal oefeningen voor je uit.

Header | / oefeningen-eigen-lichaamsgewicht

In de video's hieronder zie je een aantal oefeningen waarbij je gebruikmaakt van je eigen lichaamsgewicht. Doe deze oefeningen een aantal keer per week. Heb je na de oefeningen spierpijn? Wacht dan totdat je spierpijn weer weg is voordat je de oefeningen opnieuw doet. Op deze manier houd je de kans op blessures zo klein mogelijk. Zorg voordat je met de oefeningen begint voor een warming-up. Wandel bijvoorbeeld 10 minuten rustig door de woonkamer of tuin of loop een paar keer rustig de trap op en af.

Doe iedere oefening 30 seconden en neem dan 15 seconden rust. Herhaal dit 2 tot 4 keer.

Oefening 1: Burpees (voor je algehele conditie)

Oefening 2: Step-ups (voor je benen)

Oefening 3: Push-ups (voor je bovenlichaam)

Meer oefeningen van NKBV?

Op de site van NKBV (de Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging) vind je nog meer oefeningen om je lichaam te trainen. De oefeningen zijn bedoeld om fit te worden als je naar de bergen gaat, maar ze zijn ook heel geschikt voor wandelaars. Klik op deze link om de oefeningen te bekijken.