Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer

Loop Het Oranjepad voor het goede doel

Wandel jij op zaterdag 7 oktober mee met Het Oranjepad om spierziekten te stoppen? Kies uit één van de afstanden en wandel of rol mee!

Vijf wandelaars die het Oranjepad lopen
(Foto: © Prinses Beatrix Spierfonds)

Op 7 oktober organiseert het Prinses Beatrix Spierfonds voor de vierde maal Het Oranjepad. Door deel te nemen aan deze wandeling help jij mee met het onderzoek naar spierziekten. Heel belangrijk, want één op de negen Nederlanders krijgt te maken met een spierziekte. Spierziekten hebben een verlammend effect op de spieren in het hele lichaam en beïnvloeden je hele leven. Sommige van deze spierziekten kunnen zelfs dodelijk zijn. Het is daarom belangrijk dat er meer geld beschikbaar komt voor onderzoek naar spierziekten en de ontwikkeling van levensreddende medicatie.

Schrijf je hier in
Wandeltocht Oranjepad door Prinses Beatrix Spierfonds
(Foto: © Prinses Beatrix Spierfonds)

Zo kun je meedoen

Met Paleis Soestdijk als decor is Het Oranjepad een koninklijke wandeling door een prachtige bosrijke omgeving. Meedoen is simpel. Ga naar de site van Het Oranjepad en meld je aan voor de afstand naar keuze. Dit jaar kun je kiezen uit 30, 20, 10 of 5 kilometer. Zijn die afstanden niet haalbaar? Dan kun je kiezen voor een rondje Paleistuin of (voor wie op 7 oktober verhinderd is, of niet in de gelegenheid is naar Paleis Soestdijk te komen) de thuis-editie.

De routes van de 20, 10, 5 kilometer en de Paleistuinwandeling zijn volledig rolstoeltoegankelijk.

Sponsoring

Deelname kost 20 euro en hiervoor krijg je naast een medaille en een hapje en drankje onderweg ook een persoonlijke sponsorpagina. Met tips en tricks van het Prinses Beatrix Spierfonds kun je aan de slag om zoveel mogelijk geld in te zamelen door je te laten sponsoren door familie, vrienden en collega’s. Voor jouw inspanningen krijg je ook iets terug. Bij 100 euro aan sponsorgeld ontvang je Het Oranjepad T-shirt en bij 200 euro een Oranjepad drinkfles. Om het je nog makkelijker te maken, kun je op de site voorbeeldteksten en afbeeldingen downloaden om te gebruiken op social media en in mails.

Ook als je niet deelneemt kun je sponsoren. Daarvoor kun je naar deze pagina gaan en kiezen voor een algemene donatie of sponsoring van een specifieke deelnemer, team of afstand.

Wandeltocht Oranjepad door Prinses Beatrix Spierfonds.
(Foto: © Prinses Beatrix Spierfonds)
De bossen van de Lage Vuursche de achtertuin van Kasteel Drakensteyn, waar prinses Beatrix woont

Koninklijk decor

Het Oranjepad is niet zo maar een wandeling. Het staat bol van de bijzondere ontmoetingen en bezienswaardigheden onderweg. De onderzoekers wandelen zelf ook mee en zijn herkenbaar aan een groen onderzoeksshirt. Knoop gerust een gesprek met ze aan!

De start en finish vinden plaats bij Paleis Soestdijk, waar het terrein feestelijk is ingericht en waar je na afloop nog lekker kunt nagenieten met muzikale omlijsting. Daarvoor dien je wel eerst je beste beentje voort te zetten. De exacte routes zijn nog niet exacte bekend, maar de omgeving van Paleis Soestdijk leent zich perfect voor uren wandelplezier. De bossen van de Lage Vuursche zijn letterlijk de achtertuin van Kasteel Drakensteyn, waar prinses Beatrix woont. Tijdens de 20 en 30 kilometer kom je hier langs. Ook wandel je langs het Baarns Lyceum, waar Prinses Beatrix op school heeft gezeten en via Sterrenbosch en De Naald wandel je terug naar het Paleis.

Meld je aan