Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer

Carpoolen naar KWbN-wandelevenementen

Bij ieder wandelevenement nemen honderden deelnemers de auto naar de start-finish locatie, waarbij veel autostoelen leeg zijn. Dat kan beter, vinden wij! Beter voor het klimaat, beter voor de portemonnee én veel gezelliger. We vertellen je hoe jij kunt carpoolen naar je volgende wandelevenement.

Carpoolen naar KWbN wandelevenementen

Koninklijke Wandelbond Nederland (KWbN) lanceert namelijk een nieuwe functionaliteit in haar Wandelagenda op Wandel.nl. Via de carpooltool Slinger wordt vraag en aanbod rondom het vervoer naar wandelevenementen samengebracht. Jij kunt nu jouw lege autostoel(en) aanbieden of een vrij stoeltje bij jou in de buurt vinden. We starten met een proef waar zo'n 100 evenementen aan deelnemen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de carpooltool in de toekomst beschikbaar is voor elk wandelevenement.

Een rit aanbieden 

Deel je lege autostoel(en) in de tool onder het deelnemende wandelevenement of op deze pagina en zoek het wandelevenement op waar je naartoe wilt carpoolen. Klik op 'rit aanbieden'. Deelnemers uit de buurt die een rit zoeken, kunnen vervolgens per e-mail contact met jou opnemen met de vraag of ze mee mogen rijden. Als jij dit per e-mail aan hen bevestigt, regelen jullie daarna onderling een handige plek om af te spreken én of jullie eventueel kosten willen delen zoals brandstof of parkeerkosten.

Carpoolen naar KWbN wandelevenementen
(Foto: © Shutterstock)

Meerijden 

Ben je op zoek naar een rit om mee te rijden? Klik dan op de tool onder het deelnemende wandelevenement of op deze pagina en vervolgens op 'aangeboden ritten'. Zoek het wandelevenement op waar je naartoe wilt carpoolen, vind een rit bij jou in de buurt en geef aan dat je mee wilt rijden. Er wordt dan een e-mail verstuurd naar degene die de rit aanbiedt. Zodra deze persoon de rit bevestigt per e-mail, is jouw rit geregeld. Tip: laat in het veld van het persoonlijke bericht jouw mobiele nummer achter én een leuk tekstje waarom je mee wilt rijden.

Staat jouw evenement er niet tussen?

We starten met een proef waar zo'n 100 evenementen aan deelnemen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de carpooltool in de toekomst beschikbaar is voor elk wandelevenement.

Een maand voor de startdatum komen de deelnemende evenementen in de tool te staan en kan jij een rit aanbieden of op zoek naar een vrije stoel. Houd deze pagina of de website van het wandelevent goed in de gaten. 

Meer informatie

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met KWbN door een e-mail te sturen naar info@kwbn.nl of bel naar 024-3655575 (bereikbaar op maandag t/m donderdag van 09.30-12.30 uur en van 13.00-16.00 uur).