Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Uitrusting

Zo houd je je voeten droog en comfortabel

Kijk jij niet op van een regenbui meer of minder en ga jij door weer en wind op pad? Dan heb je daar wandelschoenen bij nodig die je voeten droog en comfortabel houden. Grisport weet waar je op moet letten en geeft tips om je schoenen in topkwaliteit te houden.

wandelaars op het Heerderstrand.
Op het Heerderstrand. (Foto's: © Grisport)

In samenwerking met Grisport

Waterdicht membraan

Allereerst: let er bij de aanschaf op dat je wandelschoenen een (waterproof) membraan hebben. Dit is een handige innovatie die verwerkt is tussen de verschillende lagen van de wandelschoen. Je kunt het vergelijken met hele kleine poriën. Zo klein dat ze geen vocht van buiten naar binnen laten, maar wel transpiratievocht van binnen naar buiten kunnen afvoeren. De schoen behoudt het ademende vermogen. De meeste membranen beschermen de schoen tegen binnendringen van water via de bovenkant van de schoen, terwijl een waterproof membraan ook doorloopt tot in de zool van de schoenen. De Grisport Terrain Mid heeft bijvoorbeeld zo’n waterproof membraan. Regenachtig weer en modderige paden houden jou niet tegen in deze Premium schoenen.

Wandelaar loopt door het water met de Grisport Terrain Mid.
Grisport Terrain Mid.

Drogen

Als je schoenen nat zijn geworden van regen of transpiratievocht, laat ze dan eerst goed drogen in een ruimte met verse lucht. Haal de binnenzool eruit en stop eventueel kranten in de schoenen om het vocht te absorberen. Zet de schoenen absoluut niet in de buurt van een warmtebron. Dit droogt de materialen van de schoen en de lijmlaag van de zool uit.

Schoonmaakbeurt

Maak de buitenkant van je schoenen schoon met een borsteltje en lauwwarm water (zonder zeep). Vul vervolgens de binnenkant van je schoenen met water en een druppeltje azijn en afwasmiddel. Laat dit tien minuten staan, spoel ze vervolgens na met lauwwarm water en droog de schoenen zoals hierboven beschreven.

Verzorging

Vervolgens kun je je schoenen inspuiten met een impregneermiddel en de buitenkant van de schoenen verzorgen met een speciaal onderhoudsmiddel voor wandelschoenen. Leren schoenen kun je af en toe insmeren met een waterdichte waxcrème. Je schoenen worden dan niet waterdicht, maar stoten wel water en vuil af. Gebruik nooit olie of vet, want dit sluit de poriën van het leer van je schoen af. De schoen kan dan niet meer ademen.

twee wandelaars met Grisport wandelschoenen.
Houd je wandelschoenen vuil- en waterafstotend door ze goed te verzorgen.

Bewaren

Bewaar je wandelschoenen altijd op een donkere, droge en goed geventileerde plek om het leer en de rubberen zool in goede conditie te houden.

Grisport Terrain Mid.
Grisport Terrain Mid.

Grisport tipt: Terrain Mid

Een waterdichte wandelschoen die jouw voeten droog en comfortabel houdt, is de Grisport Terrain Mid. Dit is het nieuwste model uit de Premium collectie van Grisport, met een uitgesproken design in zes kleurvariaties. De schoenen hebben het eerder genoemde waterdichte membraan. Daarnaast is de schacht van de schoen gemaakt van Neopreen. Dit materiaal is waterbestendig, flexibel en duurzaam. De schoenen hebben nog meer Premium eigenschappen, namelijk:

Comfort

Het materiaal is flexibel dus je ervaart veel bewegingsvrijheid, vooral bij het afwikkelen van de voeten en het wandelen op onverharde terreinen. De schacht is zo ontworpen dat jouw enkels goed beschermd en gestabiliseerd worden.

Demping

Dankzij de schokabsorberende tussenzool en de vernieuwde Vibram buitenzool wordt de impact van elke stap verminderd. Een goede demping wordt gegarandeerd.

Grip en stabiliteit

De Vibram zool heeft een goed profiel. Hierdoor ervaar jij uitstekende grip op verschillende ondergronden. Dankzij een stevige hielkap, enkelondersteuning en de pasvorm, ervaar je met deze wandelschoenen veel stabiliteit. Zo kun jij beter je balans houden op oneffen en onstabiele ondergronden.

Meer informatie over de schoenen
Vrouw wandelt in de natuur bij het Heerderstrand.
Wandelen bij het Heerderstrand, met extra demping en stabiliteit.

Meer schoenentips

Grisport maakt gebruik van de laatste technieken en trends om jou het wandelen zo comfortabel mogelijk te maken. Op de website van Grisport vind je nog veel meer schoenentips. Neem je een kijkje?

Bekijk hier de Grisport-collectie