Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Uitrusting

Review: Grisport 'Boston Mid'-wandelschoenen (voor dames)

Deze zomer is Wandel.nl-redacteur Suze Vermeer op pad geweest met de wandelschoenen van Grisport. Ze testte het damesmodel 'Boston Mid' en nam de proef op de som tijdens een wandeling over het Molenbeeksepad. In dit artikel lees je haar bevindingen.

Grisport Boston Mid dames wandelschoen

Tekst en foto’s: Suze Vermeer

Toen ik begin deze zomer door Grisport werd uitgenodigd om een van hun wandelschoenen te testen, was ik al snel om. Mijn ouders wandelen al jaren op wandelschoenen van Grisport en ik was wel benieuwd of deze stappers ook iets voor mij zijn. Ik heb het 'Boston Mid'-model mogen uittesten. Deze stevige wandelschoen is speciaal gemaakt voor dames. Maar heren: wees niet getreurd, het 'Austin Mid' model is eigenlijk het broertje van de 'Boston Mid' en zeer vergelijkbaar.

Grisport Boston Mid dames wandelschoen red

Eerste indruk

Mijn eerste indruk is zeer positief. De schoenen zien er netjes uit en de rode kleur is in het echt nog leuker. Daar houd ik wel van, een vrolijk kleurtje aan mijn voeten. De stof voelt zacht aan, zowel van buiten als van binnen. Ook is de pasvorm van de schoen comfortabel: ik merk geen vervelende drukpunten op die misschien blaren kunnen veroorzaken. Daarnaast zit de schoen dankzij de verdikking stevig om mijn enkels. Ik heb redelijk zwakke enkels en kan wel goede ondersteuning gebruiken. Al met al vind ik het een stijlvolle wandelschoen, eentje die ik ook met plezier zou dragen op een terrasje na een flinke wandeling.

Inlopen

Voordat ik met de schoenen ga wandelen, wil ik ze eerst goed inlopen. Bij het passen van de schoenen voelde ik geen vervelende drukpunten, maar toch neem ik het zekere voor het onzekere. Ik trek de schoenen eerst een paar keer aan tijdens het fietsen en korte wandelingen naar de supermarkt. Al snel merk ik dat deze schoenen niet veel inlooptijd nodig hebben en plan ik een langere wandeling in.

Wil jij weten hoe je jouw wandelschoenen het beste kunt inlopen? In dit artikel lees je er meer over.

Zitcomfort

Het model dat ik uitprobeer is een A/B-geclassificeerde schoen. Dit betekent dat het een allround-wandelschoen is, met voldoende steun en stabiliteit voor verschillende ondergronden. Grisport claimt: "De nieuwe 'Vibram Evolution'-zool biedt extra grip. De extra dempende tussenzool maakt het wandelen nog comfortabeler. Het bovenwerk van Nubuck-kwaliteitsleer is stevig en geeft je voet rondom veel steun."

Tijdens een langere wandeling ervaar je pas écht hoe een schoen zit, dus test ik de schoenen tijdens een gevarieerde wandeling van 15 kilometer over het Molenbeeksepad. Op deze route loop ik over verharde paden, half verharde bospaden en af en toe mul zand op de heide. Ik kan concluderen dat de claim van Grisport voor mij klopt. Met name tijdens het wandelen door het mulle zand was ik erg blij met de grip van de schoen en de ondersteuning rond mijn enkels. Ik stapte gemakkelijk over de verschillende ondergronden en heb niet één keer mijn sokken hoeven optrekken. Na drie uur wandelen ervaarde ik geen pijntjes aan mijn voeten.

Grisport Boston Mid dames wandelschoen
Grisport Boston Mid dames wandelschoen

Waterdichtheid

De naam van de route verklapt het al: ik liep een groot deel van de route langs kabbelende beekjes. Perfect om de waterdichtheid van de schoenen te testen. Volgens Grisport zorgt het waterproof membraan ervoor dat de schoen volledig waterdicht is en toch ademt. Om dit uit te proberen, stap ik als een kind zo blij de beekjes door. Wat mij opvalt is dat de stof van de schoenen het water wegduwt en er onderwater een luchtlaagje om de schoen zichtbaar is. Wanneer ik de beek weer uit stap, vallen de druppels zo van de schoenen af en zijn mijn voeten nog helemaal droog.

Conclusie

Al met al ben ik zeer tevreden over de schoenen. Het is een goede allround-wandelschoen die je niet lang hoeft in te lopen. De zool heeft grip en de verhoging langs de enkels biedt voldoende stevigheid. Met een adviesprijs van 149,95 euro is het niet alleen een stijlvolle, maar ook redelijk betaalbare wandelschoen. Ideaal voor wandelingen in Nederland, maar ik heb er ook vertrouwen in dat ik tijdens mijn vakantie in de heuvels van Frankrijk veel plezier ga beleven aan deze schoenen.

Ben jij ook enthousiast geworden? Via onderstaande button vind je een verkooppunt bij jou in de buurt.

Bekijk de verkooppunten van Grisport

De redactie van Wandel.nl heeft voor deze test een gratis exemplaar van Grisport ontvangen. Het artikel is onafhankelijk tot stand gekomen.