Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Uitrusting

Welke wandelsokken heb je in de winter nodig?

Wandelen in de winter heeft iets magisch. Zeker als er een ijslaagje over het landschap valt en de zon er ook nog eens mooi overheen schijnt. Voor wandelen in de winter heb je natuurlijk weer andere uitrusting nodig dan in de zomer, dit geldt ook voor de sokken. Wandel.nl geeft samen met Snoek Beenmode tips.

Wandelschoenen in de sneeuw

In samenwerking met Snoek Beenmode

Warme materialen

Op het gebied van wandelsokken is er veel keus uit verschillende soorten sokken en materialen. Maar welk type sok is nu geschikt om met koude temperaturen te dragen? Wat jij prettig vindt om te dragen blijft natuurlijk een persoonlijke kwestie, maar wij adviseren in deze tijd van het jaar een wandelsok met een zo hoog mogelijk percentage wol. En dan het liefst Merino wol omdat dit een zeer groot vocht opnemend en regulerend vermogen heeft, de beste warmte isolatie biedt en gewoon lekker zacht aanvoelt.

De juiste pasvorm

Naast de juiste materialen is de pasvorm van jouw wandelsokken in combinatie met je wandelschoenen ook erg belangrijk. Veel merken wandelsokken pretenderen met een L en een R op de sok dat ze ook daadwerkelijk ergonomisch gevormd zijn. Maar kijk goed of dit ook daadwerkelijk zo is. Alleen als de vorm van de grote teen naar de kleine teen te zien is in een sok, geeft deze de perfecte pasvorm. Echter moet je ook rekening houden met de pasvorm van je wandelschoenen. Goede kwaliteit wandelsokken zijn verdikt op de plaatsen die bescherming nodig hebben bij het lopen van lange afstanden. Let erop dat de dikte van de sokken goed aansluit op de ruimte in de wandelschoenen. Een sok die de schoen niet goed vult geeft wrijving, waardoor blaren kunnen ontstaan. Zelf experimenteren met een iets dunnere of dikkere sok kan de pasvorm en het draagcomfort optimaliseren.

Falke TK2 Wool wandelsokken

In de TK2 Wool wandelsokken van Falke komen deze eigenschappen allemaal terug. De samenstelling van de sok is: 70% merino wol en 30% polyamide. De ventilatie kanaaltjes onder het voetbed en de samenstelling van de sok biedt een perfect voetklimaat in de schoen. Alle Falke wandelsokken hebben een linker en een rechter voet met nauwkeurige maatvoering, waardoor de pasvorm optimaal is. De combinatie van het medium verdikt voetbed en groot deel merino wol zorgt voor een zeer comfortabele sok en optimale warmte isolatie tijdens wandelingen op eenvoudig terrein, vooral in koude weersomstandigheden. Zodat jij ook in de winter kunt genieten van je wandeling

Bekijk de sokken hier
FALKE TK2 Wool Men
FALKE TK2 Wool Men