Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Uitrusting

Stretchwalker wandelschoenen: wandelen op de Japanse manier

De wandelschoenen van Xsensible zijn geïnspireerd op het balansprincipe van de traditionele Japanse slipper ‘Ippon-ba geta’. Benieuwd naar de wandelschoenen? Wandel.nl vertelt je er meer over.

Stretchwalker wandelschoenen

Japan is het land dat van oudsher de tradities en kennis in ere houdt over het juiste evenwicht tussen lichaam en geest. Een voorbeeld is het balansprincipe van de traditionele houten Japanse slipper ‘Ippon-ba geta’. De slippers hebben een balanspunt in het midden dat zorgt voor een natuurlijke houding van het lichaam, waardoor gewrichten minder belast worden.

Wandel.nl in samenwerking met Xsensible

Stretchwalker concept

Omdat houten slippers niet de meest praktische wandelschoenen zijn is Xsensible aan de slag gegaan met de Japanse eeuwenoude wijsheid en ontwikkelde de Xsensible Stretchwalker wandelschoen. Een moderne wandelschoen geïnspireerd op de unieke Japanse balanstechnologie. Het innovatieve concept ‘Stretchwalker’ helpt de wandelaar bij het (opnieuw) vinden en behouden van zijn evenwicht. Gecombineerd met een flexibele, dempende zool staat de schoen garant voor een optimale loopervaring en betere lichaamshouding. En door het gebruik van hoogwaardig stretch materiaal past de schoen zich aan de voet aan. En niet andersom.

Stretchwalker concept
Stretchwalker wandelschoenen

Design en functionaliteit

Maar Xsensible staat niet alleen voor een goed design. Functionaliteit staat voorop, en dat geldt in het bijzonder voor alle Hiking-modellen. Waterafstotend materiaal in combinatie met hoogwaardig stretchleer. De exclusieve Dry-X-Membraan voorkomt dat je voeten nat worden en zachte kussentjes zorgen voor extra comfort. Slipvrije zolen met de Xsensible balanstechnologie en het anti-slip-profiel bieden je de perfecte houvast op bijna iedere ondergrond. Vanzelfsprekend zijn alle Xsensible-modellen geschikt voor je eigen inlegzolen.

Voor elk wat wils

Wandelen is extreem populair geworden en niet iedereen wil in dezelfde schoenen lopen. Daarom heeft Xsensible meerdere wandelmodellen opgenomen in de collectie, inclusief boots en lage schoenen voor zowel dames als heren.

Bekijk de collectie hier