Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Uitrusting

Stretchwalker wandelschoenen: wandelen op de Japanse manier

Ken je de traditionele houten Japanse slippers? Schoenenmerk Xsensible maakt wandelschoenen gebaseerd op het balansprincipe van deze slippers. Ben je benieuwd naar het wandelen op de Japanse manier? We vertellen er meer over.

Stretchwalker wandelschoenen: wandelen op de Japanse manier
Stockholm Black (Foto: © Xsensible)

Japan is het land dat van oudsher de tradities en kennis in ere houdt over het juiste evenwicht tussen lichaam en geest. Een voorbeeld is het balansprincipe van de traditionele houten Japanse slipper ‘Ippon-ba geta’. De slippers hebben een balanspunt in het midden dat zorgt voor een natuurlijke houding van het lichaam, waardoor gewrichten minder belast worden.

Japanse traditie verwerkt in wandelschoenen

Omdat houten slippers niet de meest praktische wandelschoenen zijn, heeft het schoenenmerk Xsensible de eeuwenoude Japanse wijsheid toegepast in hun Stretchwalker wandelschoenen. Het balansprincipe helpt wandelaars bij het (opnieuw) vinden en behouden van hun evenwicht. Draai de schoen maar eens om, daar zie je het kenmerkende blok dat ook bij de Japanse slippers terugkomt.

Traditionele houten Japanse slipper ‘Ippon-ba geta’
Traditionele houten Japanse slipper ‘Ippon-ba geta’ (Foto: © Xsensible)

Gecombineerd met een flexibele, dempende en slipvrije zool zorgt de schoen voor een comfortabele wandeling én een betere lichaamshouding. Daarnaast is de schoen zelf gemaakt van lekker flexibel en robuust materiaal, zodat je overal van je wandeling kunt genieten. De hiking collectie maakt daarnaast gebruik van een membraam met Dry-X Waterproof-technologie, zodat je je nooit meer zorgen hoeft te maken over koude en natte omstandigheden

Top 4 populaire Stretchwalker wandelschoenen

Populaire wandelschoen 1: Bodo Denim Combi

De Bodo Denim Combi is een lage en modieuze wandelschoen in verschillende blauw/denim tinten. Je ziet haast geen verschil tussen een sneaker en deze wandelschoen.

Xsensible wandelschoen Bodo Denim Combi - Wandelen op de Japanse manier
Bodo Denim Combi (Foto: © Xsensible)
Xsensible wandelschoen Bodo Lilac Combi - Wandelen op de Japanse manier
Bodo Lilac Combi (Foto: © Xsensible)

Populaire wandelschoen 2: Bodo Lilac Combi

De Bodo Lilac Combi is het lilac gekleurde zusje van de bodo Denim combi. Wandelaars die wel van een vrolijk kleurtje houden mogen dit paar niet laten liggen.

Populaire wandelschoen 3: Stockholm Black

Houd je meer van een neutrale zwarte kleur voor je lage wandelschoen. Dan is de Stockholm Black iets voor jou.

Xsensible wandelschoen Stockholm Black - Wandelen op de Japanse manier
Stockholm Black (Foto: © Xsensible)
Xsensible wandelschoen Cork Women - Wandelen op de Japanse manier
Cork Women (Foto: © Xsensible)

Populaire wandelschoen 4: Cork Women

De Cork Women gooit het over een hele andere boeg. Dit is een echt wandel- outdoorlaars. Met dezelfde Stretchwalker techniek in de zool maar met alle voordelen van een hoge wandel- outdoorlaars. 

Enthousiast geworden? Probeer de wandelschoenen zelf uit

Ben je benieuwd geworden naar wandelen op de Japanse manier? Probeer het dan zelf uit en ontdek de hiking collectie van Xsensible bij een verkooppunt bij jou in de buurt. Daar kun je de schoenen passen en de balanstechniek zelf ervaren. Wil je weten wat andere wandelaars van de wandelschoenen van Xsensible vinden? Dat lees je in dit artikel.

Bekijk de verkooppunten