Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Uitrusting

Meer dan 100 wandelaars testen Xsensible wandelschoenen

De afgelopen weken is een groep van zo’n 100 enthousiaste wandelaars op pad geweest met de wandelschoenen van Xsensible. Dit panel heeft de schoenen uitvoerig getest. De resultaten en bevindingen lees je hier terug.

Xsensible wandelschoenen

In samenwerking met Xsensible

Begin dit jaar hebben Wandel.nl en Xsensible samen een testpanel opgezet. Duizenden enthousiastelingen meldden zich aan en uiteindelijk hebben 105 wandelaars een gratis paar wandelschoenen van Xsensible ontvangen. In ruil daarvoor zijn zij de paden op gestapt om de schoenen uitvoerig te testen. Dames liepen op het Stockholm Women model en heren op het Oulu Men model. De schoenen zijn getest op hun loopcomfort, pasvorm, waterdichtheid en niet geheel onbelangrijk: het uiterlijk. Daarnaast vroegen we of de testpanelleden de schoenen zouden aanbevelen aan anderen. Of dat zo is? Dat lees je hieronder.

De eerste indruk

Als je schoenen ontvangt die je niet zelf hebt uitgekozen, is het altijd even afwachten of ze in de smaak vallen. Gelukkig waren de zwarte wandelschoenen die door het testpanel werden ontvangen een succes: 80% van de panelleden vindt ze mooi. Een veelgenoemd pluspunt is dat deze hikingschoenen gemakkelijk te combineren zijn met verschillende outfits.

“Ik vind het een leuke en moderne schoen om te zien. Onder je wandelkleding is het net of je een gewone schoen aan hebt.” Ook met bredere voeten blijft een van de panelleden blij met de looks van de Xsensible-schoenen: “Ik heb ietwat brede voeten en toch zitten de schoenen lekker. Het worden niet van die lompe bergschoenen, gewoon goed uitziende wandelschoenen. Ik draag ze elke dag met plezier.”

Sommige wandelaars hadden graag wat meer kleur gezien in hun schoenen. Gelukkig zijn de damesschoenen verkrijgbaar in lichtblauw, rood, oranje en groen. Voor heren is er ook goed nieuws: Oulu is in twee bruinkleurige varianten beschikbaar.

Infographic Uitslag Xsensible-testpanel
De uitslag in het kort
Xsensible wandelschoenen

Pasvorm

Er bestaat geen wandelschoen die perfect is voor elke voet. Voeten verschillen namelijk sterk van elkaar en dat kan leiden tot drukpunten op verschillende locaties. Verschillende panelleden geven aan drukpunten te voelen in de schoen, er is echter niet één specifiek drukpunt dat naar voren komt.

89,5% van het panel geeft aan dat ze de Xsensible-wandelschoenen comfortabel vinden zitten. Ze zijn tevreden over de pasvorm en sommigen dragen de schoen zelfs dagelijks. Ook kregen we van meerdere panelleden te horen dat ze de schoenen niet hoefden in te lopen en zo naar buiten zijn gestapt voor een flinke wandeling. “Gewoonlijk moet ik geruime tijd wennen aan nieuwe schoenen. De pasvorm van deze schoen is voor mijn voet perfect. Ik heb een smalle hiel, maar blijf goed in achterkant van de schoen zitten. Er is zelfs geen sprake van blaarvorming. Ook zijn de wandelschoenen met mijn losse steunzolen te dragen. Dit is een fijne, lichte schoen waar je zo mee wegloopt.”

Een deel heeft wel de veters vervangen. Die vonden zij een beetje aan de korte kant en omdat de veters rond zijn, gingen ze weleens los. Xsensible geeft aan blij te zijn met dit soort feedback, zij gaan het ook meenemen in het verder ontwikkelen van hun Hiking-collectie.

Wist je trouwens dat je de pasvorm van je schoen iets kunt aanpassen door de manier waarop je je veters strikt? Hier lees je er meer over.

Loopcomfort

De wandelschoenen van Xsensible onderscheiden zich door het Stretchwalker concept in de zool van de schoen. De zool is gebaseerd op de traditionele Japanse Geta-sandalen. Deze techniek, gecombineerd met moderne technologie, creëert een betere balans en minder druk op de voeten. Wij zijn benieuwd: ervaren de wandelaars dat ook?

Met name tijdens een wandeling over verharde ondergrond werd het dempende effect van de zool ervaren: “Het was een genot om ze te mogen testen, niet alleen tijdens mijn wandelingen met de loopgroep, maar ook tijdens de rest van de dag. De schoenen zijn licht van gewicht, hebben zeer goede demping ter hoogte van de hiel en ik ervaar een stuwende kracht bij het lopen op een harde ondergrond. Ik heb ze zelfs gedragen tijdens een citytrip naar Rome afgelopen week en ik had niet een ander paar schoenen nodig.” En dit panellid was niet de enige, 88% van de panelleden ervaarde een goede tot zeer goede demping. Het type zool was wel even wennen: “Aan het begin was het even wennen aan de verhoging onder je voet, maar na een tijdje merkte ik dat je er actiever door gaat wandelen.”

Xsensible wandelschoenen

In de reacties lezen we terug dat de schoenen op (half)verharde paden zeker tot hun recht komen. Het overgrote deel van de panelleden heeft de schoenen ook op dit soort wegen getest. Echter werd er ook gemeld dat een klein deel van de panelleden nét niet genoeg steun ondervonden op onverharde en oneffen paden: “De wandelschoenen komen op oneffen en hellend terrein minder tot hun recht. Ik ervaar onvoldoende zijwaartse ondersteuning. Bij verharde en halfverharde paden daarentegen is de schoen heel goed! De schoen zorgt voor een makkelijke afrolbeweging en is comfortabel.”

Wandelschoenen Xsensible

Waterdichtheid

Het belang van waterdichte wandelschoenen kan niet genoeg worden benadrukt. Zeker bij wandelingen in vochtige of regenachtige omstandigheden is het essentieel om droge voeten te houden. Het hebben van natte sokken en schoenen kan niet alleen ongemakkelijk zijn, maar kan ook leiden tot het ontstaan van blaren en zere voeten. Het is goed om te zien dat 92,6% van de panelleden die de Xsensible-wandelschoenen hebben getest, tevreden tot zeer tevreden zijn over de waterdichtheid van de schoen. Dit is een belangrijke factor bij het kiezen van de juiste wandelschoenen, voor iedereen die graag de natuur in gaat.

Xsensible-wandelschoenen: een betrouwbare keuze voor elke wandelaar

Het panel is zeer tevreden over de kwaliteit en prestaties van de schoenen. De termen 'praktisch' en 'betrouwbaar', die vaak worden gebruikt om de schoenen te beschrijven, zijn belangrijk voor elke wandelaar. De hoge beoordelingen van 4 of 5 sterren geven ook aan dat de schoenen aan de verwachtingen voldoen. De hoge aanbevelingsgraad van bijna 90% onder de panelleden is een duidelijk bewijs van de uitstekende kwaliteit van de Xsensible-wandelschoenen. Als je op zoek bent naar een schoen die comfortabel, betrouwbaar en waterdicht is, dan zijn de Xsensible Hiking-schoenen zeker het overwegen waard.

Xsensible wandelschoenen

Hier koop je zelf een paar Xsensible wandelschoenen

Ben je naar aanleiding van deze test enthousiast geworden over de wandelschoenen van Xsensible en zou je ze ook graag willen uitproberen? Op www.xsensible.com vind je ze. Laat je je liever persoonlijk adviseren door een deskundige? Neem dan een kijkje bij een van de verkooppunten.

Ontdek de Xsensible Hiking Collectie