Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Uitrusting

Drie tips om nieuwe wandelschoenen in te lopen

Je hebt jezelf getrakteerd op een nieuw paar wandelschoenen. Om je voeten en enkels te laten wennen aan je nieuwe schoenen is het belangrijk om ze goed in te lopen. De experts van schoenenmerk Xsensible geven je drie tips.

Schoenen van Xsensible inlopen

Natuurlijk wil je gezien worden met je nieuwe schoenen die je met plezier hebt uitgezocht. De schoenen die jou op veel mooie plekken gaan brengen. Om ook met veel plezier wandelend op al die plekken te komen, is het een must om je schoenen goed in te lopen. Xsensible deelt graag een drietal tips om nieuwe wandelschoenen makkelijk in te lopen. Lees je mee?

In samenwerking met Xsensible

Tip 1: Gun jouw voeten de tijd om te wennen

Een nieuw paar wandelschoenen zit in het begin wat strakker en stugger dan je gewend bent. Hoe comfortabel de wandelschoen ook is, je zult merken dat de schoen zich nog wat moet vormen naar je voeten. En daar is tijd voor nodig. We raden aan om je voeten rustig te laten wennen aan de wandelschoenen. Draag de nieuwe schoenen daarom in het begin wat korter en bouw het langzaam op. Je kunt een ander paar schoenen (denk aan je oude wandelschoenen) meenemen om af te wisselen wanneer dat nodig is. Je kunt de schoenen ook thuis inlopen. Bij het inlopen gaat het niet om de afstand die je in de schoenen aflegt, maar om de tijd die je jouw voeten geeft om te wennen aan de wandelschoenen. Door het nieuwe paar regelmatig te dragen, wen je sneller en kun je er binnenkort de hele dag van genieten. Bel je wandelmaatje maar vast op om nieuwe wandelingen in te plannen!

Vrouw aan het wandelen

Tip 2: Fietsen in plaats van inlopen

Wist je dat het ook handig kan zijn om ervoor te kiezen om je nieuwe wandelschoenen in te ‘fietsen’? In plaats van het paar in te lopen, stap je lekker op de fiets. Zo kunnen je voeten wennen aan de schoenen zonder dat je meteen veel kilometers te voet aflegt. De wandelschoenen worden soepel en vormen zich steeds meer naar je voet, terwijl jij ondertussen van de omgeving geniet.

Wandelschoen Xsensible

Tip 3: Draag de juiste wandelsokken in je schoenen

Last but not least adviseren we om de juiste wandelsokken te dragen. De wandelschoenen kunnen nog zo comfortabel zijn, maar de juiste wandelsokken maken écht het verschil. Wil je meer advies ontvangen? Bij de verkooppunten van Xsensible ontvang je deskundige tips om maat. Waardoor de zoektocht naar de perfecte schoen al gauw een wandeltocht mag worden met de gewenste hiking schoenen aan je voeten.

Perfecte grip en stabiliteit dankzij de unieke Japanse balanstechnologie

De wandelschoenen van Xsensible zijn geïnspireerd op het balansprincipe van de traditionele Japanse slippen ‘Ippon-ba geta’. Dankzij de balanstechnologie in de zool ervaar je extra grip en stabiliteit. Zodat jij je goed voelt tijdens het wandelen. Al helemaal als je de tijd neemt om de schoenen in te lopen. Van een ommetje naar urenlang wandelplezier. Geniet van je nieuwe wandelschoen, maar gun je voeten ook echt even de tijd.

Lees hier meer over de balanstechnologie van Xsensible