Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Uitrusting

Hoe wandelschoenen kunnen helpen bij een goede lichaamshouding

Een goede lichaamshouding tijdens het wandelen is erg belangrijk. Het kan blessures en andere ongemakken voorkomen. Niet alleen de juiste wandeltechniek, ook wandelschoenen kunnen hierin een rol spelen.

Header | /lichaamshouding-xsensible

Wandel.nl in samenwerking met Xsensible 

Het belang van een goede lichaamshouding

De meeste wegen zijn tegenwoordig geasfalteerd. Op dergelijke verharde wegen is met name een goede demping belangrijk. Zonder goede demping in je schoenen voel je elke stap in je knieën, je rug, en soms zelfs in je nek. Hiermee belast je het lichaam en ga je uiteindelijk compenseren en je houding aanpassen. Niet iedereen zal dit gelijk voelen, maar toch kan dit op den duur lichamelijke klachten veroorzaken. Als je zorgt dat je een goede lichaamshouding hebt, kun je de impact van het lopen beter opvangen en zorg je ervoor dat je gewrichten en spieren niet overbelast raken.

Het nut van goede schoenen voor je houding

Goede wandelschoenen zorgen voor de juiste ondersteuning van je voet, waardoor je minder snel last hebt van blessures, zoals overbelaste gewrichten, spieren of pezen. Schoenen met een speciale balanszool zorgen ervoor dat je lichaam altijd een natuurlijke en gezonde lichaamshouding aanhoudt. De speciale zool zorgt er bijvoorbeeld voor dat jouw lichaamsgewicht goed verdeeld wordt over je gehele voet. Hierdoor heb geen zware drukpunten in de voorvoet of in de hak, die ervoor kunnen zorgen dat je klachten ervaart tijdens of na het wandelen.

/lichaamshouding-xsensible1
/lichaamshouding-xsensible2

De Xsensible Stretchwalker

Het Nederlandse Xsensible heeft een unieke balanstechnologie ontwikkeld die in de schoen is geïntegreerd. Het innovatieve concept helpt je als wandelaar bij het (opnieuw) vinden en behouden van je evenwicht en daarmee met het wandelen met een goede lichaamshouding. Het evenwichtsconcept "Stretchwalker", geïnspireerd op Japanse houten slippers gecombineerd met een flexibele, dempende zool, staat garant voor een optimale loopervaring en draagt bij aan een betere lichaamshouding. Door het gebruik van hoogwaardig stretch materiaal past de schoen zich aan de voet aan. En niet andersom. De meeste modellen hebben praktische rits- of klittenbandsluitingen om het aan- en uittrekken van de schoenen te vergemakkelijken.

Wandelen is extreem populair. Daarom heeft Xsensible meer wandelmodellen opgenomen in de collectie, inclusief boots en lage schoenen voor zowel dames als heren. De trendy en hybride Hiking-modellen behoren tot de hoogtepunten van de nieuwe collectie. De extralichte modellen met zowel kenmerken van sneakers als wandelschoenen, waren in het huidige seizoen al een bestseller in de winkels. De modieuze kleur- en materiaalcombinaties geven de nieuwste modellen een frisse uitstraling. De haken, ogen en tweekleurige schoenveters onderstrepen het outdoor-karakter. Maar Xsensible staat niet alleen voor een goed design. Functionaliteit staat voorop, en dat geldt in het bijzonder voor alle Hiking-modellen. Deze zijn gemaakt van waterafstotend materiaal in combinatie met hoogwaardig stretchleer. De exclusieve Dry-X-Membraan voorkomt dat je voeten nat worden. Zachte kussentjes zorgen voor extra comfort. Slipvrije zolen met de Xsensible balanstechnologie en het anti-slip-profiel bieden je de perfecte houvast op bijna iedere ondergrond. Vanzelfsprekend zijn alle Xsensible-modellen geschikt voor je eigen inlegzolen. 

 

Ga naar de website van Xsensible