Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Uitrusting

Sportief wandelen in stad en natuur: wandelschoen tip

Op zoek naar de ideale wandelschoen waarmee je comfortabel door de stad én de natuur stapt? Met deze handige tips kies je de juiste wandelschoen uit. We geven je tips van het ademend vermogen tot de juiste zool en lichtgewicht materiaal.

Sportief Wandelen In Stad En Natuur Wandelschoen Tip
(Foto: © Grisport)

De juiste wandelschoen voor wandelingen in stad en natuur: waar moet je op letten?

Als je op zoek bent naar wandelschoenen die zowel bestand moeten zijn tegen de harde bestrating en structuren van stedelijke wandelingen als de onverharde paden in de natuur, dan zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat je comfortabel en veilig op pad kunt gaan. Naast de juiste pasvorm, moet je letten op: 

Het ademend vermogen 

Een goede luchtcirculatie rondom je voeten is super belangrijk, vooral tijdens de warmere seizoenen moeten je voeten hun warmte kwijt kunnen. Kies daarom voor schoenen die zijn gemaakt met ademend materiaal dat zweet afvoert en je voeten koel en drooghoudt. Dit is met name belangrijk als je op warme dagen in stedelijke gebieden loopt, waar de temperatuur op de stenen hoog kan oplopen en je voeten extra warmte kunnen vasthouden. 

Last van zweetvoeten in het gras
Zool Grisport Wandelschoen (Foto © Grisport)
Zool Grisport wandelschoen (Foto: © Grisport)

De juiste zool 

De zool van je wandelschoenen speelt een belangrijke rol bij het bieden van stabiliteit, ondersteuning en grip op verschillende soorten terrein. Zoek naar schoenen met een duurzame zoolconstructie die voldoende demping biedt om schokken te absorberen, terwijl ze toch flexibel genoeg zijn om natuurlijke voetbewegingen mogelijk te maken. In de stad wil je namelijk extra demping, terwijl je op onverhard terrein in de natuur juist wat meer flexibiliteit zoekt. Ga dus voor een middenweg: stevig duurzaam materiaal maar wel flexibel en dempend. 

Lichtgewicht materiaal 

Niemand wil zware, logge schoenen dragen tijdens het wandelen. Kies daarom voor lichtgewicht wandelschoenen die je niet hinderen tijdens je avonturen, maar toch voldoende ondersteuning en bescherming bieden voor je voeten. 

Wandelen Door Bos, Grisport Wandelschoenen
Wandelen door het bos (Foto: © Grisport)

De ideale eigenschappen van Grisport's Hybrid-lijn

Met deze eisen in gedachten, heeft Grisport de Hybrid-lijn gelanceerd. Dit is een assortiment van wandelschoenen die de technische kwaliteiten van traditionele wandelschoenen combineren met een eigentijds en sportief ontwerp. Of je nu over bospaden struint of de bruisende stad verkent.  

Optimaal comfort 

Naast de technische eigenschappen zoals ademend vermogen, zoolconstructie en lichtgewicht ontwerp, garandeert Grisport’s Hybrid-lijn ook maximaal comfort dankzij het gebruik van anatomische losse inlegzolen die de natuurlijke vorm van de voet volgen en de druk gelijkmatig verdelen. Daarnaast kun je er gemakkelijk je eigen zooltjes in kwijt.  

Opvallende looks 

Je ziet steeds vaker dat merken de traditionele wandelschoen een upgrade geven. Wandelschoenen hoeven al lang niet meer saai te zijn! Ook Grisport biedt een scala aan kleurenopties: van klassiek zwart en blauw tot trendy tinten zoals grijs, groen, beige en mint. Of je nu een beginnende wandelaar bent of een ervaren stapper, de Hybrid-lijn van Grisport biedt de perfecte combinatie van technische innovaties en trendy design, waardoor je met vertrouwen en stijl op pad kunt gaan, waar je avontuur je ook brengt. 

Ontdek de collectie
Collage Grisport Hybrid-lijn

⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Grisport. Samen willen we zoveel mogelijk mensen in beweging brengen.