Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Uitrusting

5x De leukste wandeltochten met schoenentips

Het mooie wandelweer nodigt uit tot het maken van lekker veel wandeltochten. Of je nou een korte afstand loopt of een echte kilometervreter bent: voor dit soort sportieve wandelingen tipt Grisport hun nieuwe modellen lage wandelschoenen. Bekijk nu een paar aanraders voor het komende wandelseizoen.

wandelaars in het bos.

In samenwerking met Grisport

Hieronder tippen we je een paar gezellige wandeltochten in aankomende zomer, met daarbij passende schoenentips. In de Wandelagenda vind je alle informatie over de afstanden, starttijden en hoe je je kunt inschrijven.

De Avond4Daagse

Wanneer? April t/m september door heel Nederland

Is in jouw woonplaats het Avond4Daagse-virus al losgebarsten? Deze maanden trekken veel kinderen met ouders of andere familieleden en vrienden samen de wandelschoenen aan. Vier avonden lang lol met elkaar en buiten bewegen, dat is de strekking van dit jaarlijkse wandelfeest. De afstand die je loopt is meestal 5 of 10 kilometer per dag en dat doe je natuurlijk op stoere stappers. Een schoenentip voor kinderen is de Grisport Edge Kid, met een goede afwikkeling en ademende voering. Die afwikkeling is echt iets om op te letten, ook bij jonge voeten. Je loopt aanmerkelijk comfortabeler op deze wandelschoenen dan op gewone sneakers, dankzij de vering en grip.

Grisport Edge Kid.
Grisport Edge Kid.

Duin en Strandtocht Vlissingen

Wanneer? Zaterdag 1 juli, zaterdag 15 juli, e.v.

Ga je wandelen in de duinen, dan heb je flexibele en comfortabele wandelschoenen nodig. Bij een van de zomerse wandeltochten in de badplaats Vlissingen en door de duinen eromheen, raadt Grisport een schoen aan waarmee je zowel op verhard als onverhard terrein uit de voeten kunt. Voor dit soort afwisselende tochten is de sportieve en lichtgewicht Grisport Creek een aanrader. De zool is speciaal ontwikkeld voor wandelen: flexibel bij de bal van je voet en comfortabel dankzij de PU-tussenzool. Bovendien heeft de schoen een stootrand bij de neus en een aantreklus om de schoen makkelijk aan te trekken.


De Grisport Creek is verkrijgbaar in dames- en herenuitvoering.

Grisport Creek.
Grisport Creek.
wandelaars tijdens de 4Daagse Apeldoorn.
4Daagse Apeldoorn. (Foto: © Peter Donderwinkel)

Maas en Viltmars Oeffelt

Wanneer? Zondag 2 juli

In het Brabantse Oeffelt maak je een heerlijke wandeling door het rivierenlandschap. Je doorkruist ook Gennep, gaat de Maas over en pakt ook nog een stuk Duitsland mee. De lange afstanden gaan langs de Niers, een riviertje dat in Mönchengladbach begint en in Gennep eindigt bij de Maas, bij het Genneper Huis. Je wandelt over grotendeels verharde wegen door de weilanden en het rivierlandschap. Op verhard terrein adviseert Grisport een schoen met een perfecte demping. De Grisport Brooke heeft een speciale zool die de schokken onderweg voor je opvangt. Alle andere zomermodellen van Grisport hebben overigens ook deze ‘double density’ in de zool.

De Grisport Brooke is verkrijgbaar in dames- en herenuitvoering.

Grisport Brooke.
Grisport Brooke.
Grisport Utah Low.
Grisport Utah Low.

4Daagse Apeldoorn

Wanneer? Dinsdag 12 t/m vrijdag 15 juli

Vind jij het leuk om mee te doen aan een meerdaags wandelevenement zoals de 4Daagse Apeldoorn? Dat is niet alleen heel gezellig, maar ook een mooie sportieve prestatie! Als kilometervreter houd jij de pas er goed in. Extra belangrijk dus dat je wandelschoenen draagt die tegen een stootje kunnen en die je voldoende grip en demping bieden. Tip: de Grisport Utah Low is een comfortabele premium-schoen uit de Walking collectie van Grisport. Deze schoen, gemaakt van hydroleer, heeft een uitstekende polstering waarmee drukpunten worden voorkomen. Dankzij de waterproof voering blijven je voeten ook droog als er onverhoopt een regenbui wordt voorspeld. Al schijnt tijdens de 4Daagse Apeldoorn juist altijd de zon te schijnen!

De Grisport Utah Low is een unisex schoen, met een reguliere pasvorm. Je kunt 'm hier bekijken.

wandelaars op het zand
Soester Wandelweekend. (Foto: © Shotbysylla)
Grisport Brig Low.
Grisport Brig Low.

Soester Wandelweekend, Baarn en Soest

Wanneer? Zaterdag 19 en zondag 20 augustus

Het Soester Wandelweekend start op zaterdag met Baarnse Paleisdag en op zondag staat de Soester Duinendag op de agenda. Deelnemers kunnen op beide dagen kiezen uit prachtige routes van 6, 10, 20 en 30 km. Het evenement valt samen met de opening van de Gildefeesten, dus je kunt rekenen op een gezellige finish op het Gildeterrein. Dan wil je er natuurlijk nog wel casual en comfortabel bijlopen. En mogelijk een dansje wagen als je wandeling erop zit. Daarom als wandelschoenentip de Grisport Brig Low voor dames. Dankzij het Gri-Air membraan heeft de schoen een goed ademend vermogen. Dat kun je op zomerse wandeldagen wel gebruiken.

Wandelschoenen van Grisport

De wandelschoenen en bergschoenen van Grisport zorgen voor uitstekende demping, ondersteuning en grip; ze zijn waterbestendig, veilig en stevig. Grisport maakt gebruik van de laatste technieken en trends om jou het wandelen zo comfortabel mogelijk te maken. Op de website van Grisport vind je nog veel meer schoenentips. Neem je een kijkje?

Bekijk hier de Grisport-collectie
twee wandelaars met Grisport wandelschoenen.