Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Uitrusting

Op pad met de compressiesokken van Sockwell: review

Sockwell maakt speciale compressiesokken voor wandelaars. Deze sokken bevorderen de bloedcirculatie en voorkomen vochtophoping. Zo heb je langer energieke benen en minder kans op spierpijn of vervelende blessures. Wandel.nl-redacteur Suze Vermeer was benieuwd of Sockwell deze eisen kan waarmaken en is op ermee pad gegaan.

Sockwell compressiesokken

Tekst en foto’s: Suze Vermeer

Jaren geleden heb ik na een paar flinke wandelingen een vervelende scheenblessure opgelopen. Ik ben in die tijd compressiesokken gaan dragen om weer te herstellen. Sindsdien draag ik ze altijd tijdens langere wandelingen. Voorheen droeg ik van die ouderwetse steunkousen, waar ik mij eigenlijk een beetje voor schaamde… ik ben notabene pas 24 jaar! Daarom word ik nu blij van het groeiende aanbod stijlvolle compressiesokken, zoals die van Sockwell. Toen ze mij vroegen of ik de sokken wilde uittesten voor Wandel.nl, kon ik natuurlijk geen nee zeggen.

Eerste indruk

Op voorhand wist ik alleen dat ik hoge compressiesokken zou gaan testen. Maar welke uitvoering, dat was een verrassing. Ik ontving de Mountain Beat Dames Wandelsokken in de uitvoering Khaki en was blij verrast. De wit-beige sokken met roze en rode details voelen lekker zacht en comfortabel aan, met een fijne verdikking in het voetbed. Het zijn degelijke wandelsokken met een verfrissende uitstraling. De eerste indruk is goed.

Sockwell compressiesokken

Pasvorm

De wandelsokken van Sockwell zijn voorzien van compressieklasse één, dit is de laagste compressie. Het betekent kortgezegd dat ze geschikt zijn voor elke wandelaar en kunnen helpen bij lichte blessures. De sokken worden voor heren en dames in twee maten aangeboden. Voor heren zijn dat de maten 39-43 en 44-47 en voor dames 35-38 en 39-43. In tegenstelling tot andere aanbieders, hebben ze geen aparte maten voor de kuitomvang (wel een speciale lijn met extra wijde compressiesokken voor wandelaars met brede kuiten). Daarom was ik erg benieuwd naar de pasvorm en mate van compressie. Zelf heb ik maat 38 en redelijk forse kuiten. Maar bij het aantrekken van de sokken, voelde ik al snel dat de sokken bij mij prima zitten, ze geven een lichte compressie. Wel ben ik benieuwd of iemand met dunne kuiten voldoende compressie zal ervaren, maar dat kan ik helaas niet uittesten.

De pasvorm is in ieder geval zeer comfortabel en ik moet toegeven dat ik de sokken ook vaak tijdens het thuiswerken heb aangetrokken. De fijne pasvorm in combinatie met de stof – die voornamelijk gemaakt is van wol – maken mijn benen en voeten erg blij. En je stapt er zo mee naar buiten voor een ommetje.

Tijdens het wandelen

Het verschil tussen wandelen met en zonder compressiesokken is goed merkbaar. Met de sokken ervaar ik duidelijk minder snel vermoeide benen en stijve kuiten. Ook kreeg ik geen last van mijn scheenbenen. Waar andere merken compressiesokken nog wel eens een beetje omlaag konden zakken, blijven de Sockwell-sokken bij mij goed zitten. Dat is een mooi pluspunt, want als je compressiesokken te ver zakken, dan kunnen ze juist averechts werken en de doorbloeding verhinderen.

Compressiesokken Sockwell

Daarnaast vind ik de stof tijdens het wandelen net zo comfortabel als achter mijn bureau. Ik voel geen vervelende drukpunten. Vooral de verdikking bij de tenen is fijn. De stof lijkt daar naadloos in elkaar over te gaan. Bij mij kan – door naden van sokken – de kleine teen een gevoelige plek zijn voor blaren, maar daar had ik absoluut geen last van. Tevens bleven mijn voeten lekker warm en na een stuk goed doorstappen ook droog. Ik had nog verrassend frisse voeten na twee uur wandelen. Ik dank daar de verwerkte wol in de stof voor. Dit materiaal staat daarnaast ook bekend om de ventilerende werking, waardoor je voeten koel blijven in de zomer. Dus dat belooft wat voor de warmere dagen.

Afbeelding 4 | Review Sockwell

Conclusie

Dankzij de comfortabele stof en de goede pasvorm ben ik enthousiast geworden over de hoge compressiesokken van Sockwell. Ik heb er al zo’n twee maanden op mogen lopen en dat bevalt me goed. Het enige nadeel is dat de stof na een tijdje een beetje gaat pluizen, waardoor op plekken waar het veel schuurt, bolletjes ontstaan. Maar al met al helpen de sokken tegen mijn blessures, is het materiaal super-comfortabel en zakken de sokken niet af. Ik zou de sokken aanraden. Het maakt mij ook meteen nieuwsgierig naar de lagere modellen, die ook voorzien zijn van compressieklasse één.

Waar kun je Sockwell compressiesokken kopen?

Nieuwsgierig geworden naar de compressiesokken van Sockwell? Neem een kijkje op hun website. Daar vind je het gehele aanbod wandelsokken.

Bekijk de compressie wandelsokken van Sockwell

De redactie van Wandel.nl heeft voor deze recensie een gratis paar compressiesokken van Sockwell ontvangen. De review is onafhankelijk tot stand gekomen.