Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Uitrusting

Review: DUCA Vista Black wandelschoenen

Er is een nieuw merk wandelschoenen op de markt gekomen – eentje die net even anders durft te zijn. Wandel.nl mocht de wandelschoenen van DUCA Walking als allereerste uittesten. Onze volledige review lees je hier.

DUCA Vista Black

Tekst en foto’s: Suze Vermeer

Er wordt aangebeld. De bezorger staat voor de deur met een pakketje van DUCA Walking. In de doos wachten twee spiksplinternieuwe wandelschoenen op mij. Ik open de doos en word positief verrast. Ik wist namelijk nog niet welk model DUCA naar mij op zou sturen om te testen. Zowel de heren- als de vrouwenschoenen zijn leverbaar in vijf verschillende uitvoeringen. Het verschil zit hem niet in het ontwerp van de schoen – de schoenen maken namelijk allemaal gebruik van dezelfde techniek – maar voornamelijk in het uiterlijk. Ik heb het Vista Black-model voor vrouwen ontvangen. Alhoewel ik enthousiast ben over de uitstraling, vraag ik mij wel meteen af: wat maakt deze schoen een wandelschoen?

De techniek

Volgens het merk zijn hun schoenen onder andere geschikt voor wandelen dankzij het RollinGait System. Er wordt geclaimd dat de techniek van dit type zool helpt bij de natuurlijke afwikkeling van de voet en dat het de vrijgekomen energie gebruikt voor de voorwaartse beweging.

Ik moet zeggen, bij het aantrekken van de schoenen moest ik wel wennen aan dit systeem. Je voelt de bolling duidelijk zitten. In het dagelijks leven loop ik op vrij platte schoenen en mijn ‘normale’ wandelschoenen maken ook geen gebruik van deze techniek. Maar om de schoenen écht uit te testen, ben ik een stuk gaan wandelen. Ik begin met een korte wandeling rondom de Piramide van Austerlitz. Al gauw wen ik aan de zool en met elke stap word ik enthousiaster. Het voelt inderdaad alsof je lichtjes naar voren wordt geduwd, waardoor ik het lopen als soepel ervaar.

DUCA Review Piramide van Austerlitz

De pasvorm

Aan de pasvorm van de schoen hoef ik niet te wennen. Zoals vaak bij sneakers, zit deze schoen direct als gegoten. Tijdens het wandelen ervaar ik geen vervelende drukpunten, waardoor ik de schoenen amper hoef in te lopen. Ik vind ze zeer geschikt voor wandelingen in Nederland, over vlak terrein. En tijdens een stedentrip kun je ook veel plezier beleven aan de DUCA’s. Maar ga je flinke stukken in de bergen lopen en heb je zwakkere enkels? Dan raad ik toch hoge wandelschoenen aan.

DUCA Vista Black

Waterdichtheid

Een belangrijke eigenschap voor wandelschoenen vind ik de waterdichtheid. Ik wil geen natte voeten krijgen en blaren oplopen. DUCA Walking vermeldt dat de schoenen zijn gemaakt van ECO-vriendelijk en waterproof leer. Doordat de tong is vastgemaakt aan de binnenkant van de schoen, lijkt het erop dat mijn voeten droog moeten blijven. Om de proef op de som te nemen ben ik tijdens een regenachtige dag een ommetje gaan lopen. Regenspatten en de vochtige omstandigheden kan de schoen prima aan. Voor de ultieme test ben ik ook nog door een diepe plas gaan banjeren. Zelfs toen bleven mijn voeten droog. De schoenen zijn met vlag en wimpel geslaagd voor mijn waterdichtheidstest. Een kanttekening is wel dat ik niet langer dan anderhalf uur in natte omstandigheden heb gewandeld.

Conclusie

Al met al komt DUCA Walking haar beloftes na en zijn de wandelschoenen zeker geschikt voor je dagelijkse ommetje, langere wandelingen in Nederland of een stedentrip. En dankzij het uiterlijk loop je er ook nog eens modieus bij. Want zeg nou zelf: ze vallen wel op!

Ben jij ook enthousiast geworden? Op de website van DUCA Walking kun je de schoenen bestellen. Ik heb mijn gebruikelijke schoenmaat aangehouden.

Bestel de schoenen hier

De redactie van Wandel.nl heeft voor deze test een gratis exemplaar van DUCA Walking ontvangen. Het artikel is onafhankelijk tot stand gekomen.